Oddane pobude Pametni glas

Delo nevladnih organizacij je ekonomsko razvrednoteno – povečajmo mu vrednost z enakovrednim poslovnim partnerstvom.

Praktično je po Sloveniji postala folklora, da nevladne organizacije v lokalnem okolju brezplačno ali za zelo malo denarja sodelujejo pri občinskih prireditvah in podobnih projektih. V nevladnih organizacijah ocenjujemo, da takšen način sodelovanja z nevladnimi organizacijami ni več sprejemljiv. Pogosto se sliši, da so lahko NVO veseli, ker jim sodelovanje na takšnih in drugačnih prireditvah pomeni promocijo. Pa kaj še.

Pobuda se glasi. Nevladne organizacije javne občine in javne institucije povabite k sodelovanju kot enakovrednega poslovnega partnerja pri oblikovanju in načrtovanju družbenega dogajanja z namenom, da skupaj ponovno zagotovimo originalnost in posebnost dogajanja ter poskrbimo za ohranjanje identitete kraja. Dogodki naj se programsko in izvedbeno načrtujejo v sodelovanju z izbranimi NVO. In prioriteta prireditev naj bo najprej vključevanje in sodelovanje NVO in šele nato zunanjih izvajalcev. Izdatke za zunanje izvajalce je potrebno zmanjšati in del tega denarja pretopiti v lokalni NVO sektor.

Kristijan, Avgust 2018

Celotno pobudo najdete tukaj...

V Litiji potrebujemo tržnico, kjer bi lahko lokalni ponudniki prodajali, razstavljali svoje pridelke, izdelke.
Menim, da je v mestu Litija potreba po tržnici, kjer bi lahko lokalni ponudniki prodajali, razstavljali svoje pridelke, izdelke. Za začetek bi bila lahko odprta ob koncu tedna (sobota, nedelja), kasneje pa bi videli če bi se dalo ponudbo razširit na več dni v tednu. Lokacija za tržnico bi lahko bila pred športno dvorano Litija, tam kjer je trenutno zgolj parking. V ta namen bi se lahko zgradile lesene hišice, ki bi bile v sladu s podobo oz. z obrtmi Slovenije - kot nenakšni nadstreški, ki bi potem ko ni tržnice in ostalih dogodkov dajali zavetje avtom, obenem pa bi prispevale prostor drugim prireditvam, ki se tekom leta pojavljajo v Litiji (božični sejem, delavnice, razni nastopi, praznovanje Novega leta, predstave na prostem, kino na prostem, večnamenski prostor).
 
Nina, september 2018
 
PDF pobuda tukaj...
Vrhnika: želimo odstranitev onesnaževalskih podjetij in večjo skrb za zdrav način življenja.
Vrhnika: Moj predlog je naj bi v tem kraju odstranili vsa podjetja, ki tako malemu številu prebivalcev z onesnaženim zrakom in okoljem grenijo življenje. Skrbijo naj za zdrav način življenja otrok, za šport in še kaj.
 
Marija, september 2018
Litija: Potreba je po urejenem parku, v katerem je lahko prizorišče za koncerte, kino na prostem, sprehajalne poti, zunanje fitnes naprave... (lokacija - poleg Lidla).                                                         Nina, september 2018
Litija: Potrebujemo javni WC in dostop do pitne vode (za sprehajalce, kolesarje, kužke).                                                                  Nina, september 2018
Invalidom prijazne zasavske občine - pa so res?
Pred deset in več leti so tri zasavske občine Zagorje Trbovlje in Hrastnik pridobile nazive "OBČINA PRIJAZNA INVALIDOM"! Žal je to veljalo samo nekaj časa in nato je šlo vse skupaj v pozabo. Da so dobile občine te nazive so takrat na hitro odpravile nekaj arhitektonskih ovir z klančinami in dvigali. Pozabile pa so na ovire invalidov v javnem prometu. Tako si lahko pogledamo klančine za dostop invalidov z invalidskimi vozički, ki so v večini popolnoma neuporabne.
  1. So nepravilno izvedene ali so prestrme ali pa na njih stoji še ovira drog s semaforjem ali prometni znak. ... celotna pobuda tukaj...

Bojan, september 2018

Skatepark Kamnik in "Dnevna soba" - ohranimo dejavnosti v njih!

Menim, da je potrebna podpora mladinskim organizacijam, ki skrbijo za aktivnosti, v katere se vključujejo mnogi otroci in mladi Kamničani. Gre za aktivnosti, ki se dogajajo v "Dnevni sobi" in Skateparku. Dogaja se namreč, da mladinske organizacije težko obdržijo prostore, v katerih se izvajajo najrazličnejši programi. Brez njih pa seveda izvedba aktivnosti ne bo mogoča. Želimo, da se podpre mladinske organizacije v Kamniku, da bodo lahko izvajale kvalitetne družbenokoristne dejavnosti in vključevale mlade tudi v bodoče.

 

Kartini, september 2018

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619