V javni razpravi je osnutek Smernic za vključevanje občanov in drugih zainteresiranih skupin v procese odločanja v občini.

V javni razpravi je osnutek Smernic za vključevanje občanov in drugih zainteresiranih skupin v procese odločanja v občini. 

Osnutek  Smernic za vključevanje občanov in drugih zainteresiranih skupin v procese odločanja v občini je nastal v okviru delovne skupine, v kateri smo sodelovala tudi regionalna stičišča nevladnih organizacij, z namenom spodbuditi civilni dialog na lokalni ravni. 


Namen smernic je pripraviti orodje, ki bo občinam pomagalo pri izvajanju postopkov vključevanja javnosti oziroma jih spodbudilo k vključevanju javnosti v sprejemanje vseh vrst odločitev v občini. 


Občine, lokalne nevladne organizacije in vse druge zainteresirane vabimo, da osnutek pregledate in sporočite vaše mnenje o tem, kakšnim smernicam bi morali v občinah slediti pri vključevanju javnosti, Veseli bomo vsake pobude in predloga, kako pripraviti še bolj učinkovite smernice. Pripombe zbira Skupnost občin Slovenije do 31. maja na e-naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si.

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.