NVO gre ponovno v šolske klopi

Medtem, ko se letošnje šolsko leto bliža koncu, se na Stičišču NVO osrednje Slovenije in ZLHT Regionalnem centru NVO že aktivno pripravljamo na novo, ko bomo nevladne organizacije (društva, zavode, ustanove) ponovno povezali z osnovnimi šolami.

V šolskem letu 2016/17 je v akciji NVO gre v šolo sodelovalo 7 osnovnih šol iz osrednjeslovenske in zasavske regije, kjer se je predstavilo več kot 80 različnih nevladnih organizacij iz področij kot so izobraževanje, šport, kultura, varstvo okolja in gojenja rastlin, ter družbeno-socialnega področja. V severno primorski regiji akcija še poteka. Učenci so v enem šolskem dnevu na doživljajski način spoznali aktivnosti nevladnih organizacij, te pa so se imele priložnost predstaviti svojim prihodnjim članom.

Članstvo v nevladnih organizacijah krepi občutek pripadnosti, prostovoljstva in neformalnega učenja med mladimi. Zato želimo z akcijo NVO gre v šolo njihovo delovanje približati učencem in spodbuditi trajnejše sodelovanje s šolami na lokalni ravni.

Trenutno že potekajo aktivni dogovori z osnovnimi šolami, ki se bodo tudi v šolskem letu 2017/18 vključili v akcijo NVO gre v šolo. Akcija NVO gre v šolo se bo v naslednjem šolskem letu 2017/18 izvajala v tednu otroka, v mesecu oktobru.  Opozorite vašo osnovno šolo na možnost izvedbe tudi pri njih.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619