Sponzorstvo in donatorstvo

Za vas smo zbrali informacije o podjetjih, ki so zelo aktivna na področju družbene odgovornosti in imajo sistematiziran način podeljevanja sredstev za sponzorstva in donacije.

 

 

 

 

Zavarovalnica Triglav podeljuje sredstva trikrat letno preko razpisa za dodeljevanje sponzorskih in donatorskih sredstev. Prek sponzorstev in donacij podpirajo in omogočajo boljše delovanje organizacij, društev ter zavodov na področju športa, kulture, izobraževanja, zdravstva, humanitarne dejavnosti in drugih družbeno odgovornih aktivnosti. Na 1. razpisu v letu 2019, ki se je zaključil 25. januarja so podprli 239 projektov na lokalni in nacionalni ravni od 473 prejetih vlog. V letu 2019 se lahko prijavite še na 2. razpisna roka (več o razpisu):

  • 2. RAZPIS: 16. april – 10. maj 2019 in
  • 3. RAZPIS: 3. september – 20. september 2019.

Studio Moderna preko akcije Objem topline vsak mesec podari do 1.000 €. Sodelovanje v akciji poteka tako, da vaš projekt objavijo na objemtopline.dormeo.net, nato pa obiskovalci podarjajo objeme organizacijam oz. njihovim projektom. Sredstva v višini 1000€ se razdelijo med tremi organizacijami z največjim številom objemov. Za sodelovanje v naslednjem mesecu se prijavite do vključno 24. dne v tekočem mesecu.


Na Novi Ljubljanski banki lahko zaprosite za sponzorstvo in donacijo preko spletnega obrazca. Posebna pozornost je namenjena spodbujanju športa med mladimi, podpori humanitarnih projektov in skrbi za umetnost in kulturno dediščino. Šport mladih je projekt, s katerim krepijo dolgoročno družbeno odgovorno pobudo, da širom Slovenije spodbujajo mlade športnike. V letu 2017 so tako podprli 35 športnih klubov, v 25 slovenskih občinah.


Družba Krka večino sredstev za sponzorstvo in donacije namenja spodbujanju neprofitnih dejavnosti. Prednost dajejo sodelovanju pri dolgoročnih projektih, ki lahko pripomorejo k boljšemu življenju čim večjega števila ljudi. Prošnje za sponzoriranje in donacije sprejemajo na elektronski naslov druzbena.odgovornost@krka.biz :

- obvezni elementi prošnje za sponzoriranje (predstavitev projekta, njegov namen in cilj, podatki prositelja, finačni in časovni okvir projekta). Cilj povežite s Krknimi cilji in s cilji promocije Krkinih izdelkov oziroma blagovnih znamk.

- obvezni elementi prošnje za donacijo (predstavitev, namen in cilj projekta ter podatki o prosilcu).

Poleg denarne pomoči svojim partnerjem lahko ponudijo tudi organizacijsko podporo in sodelovanje zaposlenih v posameznih projektih.


Steklarna Hrastnik že četrto leto zapored objavlja Razpis za sponzorska in donatorska sredstva, kamor se lahko prijavijo nevladne organizacije s področja športa, kulture, znanosti,izobraževanja, humanitarnih dejavnosti, okoljevarstva in zdravstva. Pri odločanju dajejo posebno pozornost spodaj navedenim področjem:

  • krepitev blagovne znamke Hrastnik1860,
  • udejanjanje družbene odgovornosti in podpora lokalni, zasavski regiji,
  • spodbujanje vrhunskih dosežkov na področju športa, kulture, znanosti in izobraževanja,
  • podpora mladim,
  • pomoč humanitarnim dejavnostim.

Kandidati lahko vloge oddajo izključno preko standardiziranega obrazca za oddajo sponzorske vloge in donacije, ki se nahaja TUKAJ. Rok za oddajo vloge je 31. marec 2019. Vloge sprejemajo izključno v elektronski obliki. Več informacij TUKAJ.


LIDL Slovenija vodi družbeno odgovorni projekt Ustvarimo boljši svet. Donacije in sponzorstva v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet so namenjena za spodbujanje jasno opredeljenih izobraževalnih, kulturnih, športnih, znanstvenih, zdravstvenih, socialnih ali okoljevarstvenih ukrepov in projektov. Organizacija lahko svojo prošnjo za donacijo ali sponzorstvo svojega družbeno odgovornega projekta odda tako, da na spletni strani http://www.boljsi-svet.si/prijavi-projekt/ opiše svoj projekt, s katerim izboljšuje svet, kakovost življenja v lokalnem okolju, dviguje raven znanja, oblikuje programe aktivnega preživljanja prostega časa in podobno, s ciljem ustvarjati boljši svet okoli sebe.  


Podjetje Dana na svoji spletni strani objavi razpis (3 x letno), na podlagi katerega zainteresirane organizacije ali posamezniki zaprosijo za sponzorska sredstva. Razpis je objavljen 14 dni. V roku in na način, ki je določen z razpisom, kandidati svoje vloge posredujejo na standardiziranem obrazcu, ki je v tem času dosegljiv na spletni strani podjetja. V letu 2019 bo možno zaprositi za sredstva preko dveh razpisov:

2. razpis: 10.5. – 24.5.2019

3. razpis: 10.9. – 24.9.2019

Več informacij je na voljo TUKAJ.


Nova KBM podpira projekte, posameznike, neprofitne organizacije, društva, zavode in klube na področju športa, kulture, izobraževanja, zdravstva, humanitarnih projektov ter drugih družbeno koristnih dejavnosti. Razpoložljiva sponzorska in donatorska sredstva delijo na osnovi razpisa za projekte, ki je objavljen 1 krat letno običajno v mesecu novembru za projekte ki bodo realizirani v prihodnjem letu. Več informacij je na voljo TUKAJ.


Elektro Maribor dodeljuje sponzorska in donatorska sredstva na podlagi  Pravilnika o dodelitvi sponzorskih in donatorskih sredstev preko obrazca, ki ga skupaj z morebitnimi prilogami, pošljite na elektronski naslov: pr.sluzba@elektro-maribor.si. Več informacij je na voljo TUKAJ.


Energija plus s sponzorstvi in donacijami podpira različne projekte, ki jih izvajajo organizacije na socialnem, kulturnem, športnem, izobraževalnem in humanitarnem področju. Za sredstva lahko kadarkoli zaprosite preko vlog objavljenih TUKAJ.


Slovenske železnice dodeljujejo donacije in sponzorstva preko elektronske vloge, ki jo lahko prosilci lahko izpolnijo kadarkoli in se nahaja TUKAJ.


Petrol sprejema prošnje za sponzorstvo ali donacijo preko elektronske vloge, ki jo najdete TUKAJ. Prošnjo je potrebno oddati  dva meseca pred izvedbo projekta.


Družba HIT podeljuje finančna sredstva (sponzorstva in donacije) preko 3 razpisov. Razpisi so namenjeni pridobivanju določenih sponzorskih in donatorskih sredstev  v višini maximalno 1000 €  za uresničevanje poslanstev, projektov in prireditev društev in drugih organizacij na treh področjih:

  • izobraževanje otrok in mladine ter skrb za njihovo kulturno udejstvovanje
  • športno udejstvovanje otrok in mladine
  • zdravstveno, humanitarno in družbeno odgovorne dejavnosti namenjene otrokom in mladini

Več informacij je na voljo TUKAJ.

 

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00