Oddajte kandidaturo za organe upravljanja lokalne akcijske skupine-LAS Zasavje

V kolikor želite sodelovati v organih upravljanja in s svojim znanjem in izkušnjami vplivati na vodenje in delo Partnerstva LAS Zasavje, lahko podate soglasje h kandidaturi za upravni odbor, nadzorni odbor ali predsednika Partnerstva LAS Zasavje.

 

Pogoj za kandidaturo je članstvo v partnerstvu LAS. Pogodbeno partnerstvo v LAS Zasavje je odprto in prostovoljno, temelji na svobodnem vstopu in izstopu in enakopravnem sodelovanju in upravljanju pogodbenih partnerjev. Organizacije in posamezniki se lahko včlanijo kadarkoli.
Več o postopku včlanitve, ki je zelo enostaven si lahko preberete tukaj.
Skupščina Partnerstva LAS Zasavje bo 12.12.2018  volila 13 članski upravni odbor in 3 članski nadzorni odbor, ter imenovala predsednika. 
Kandidature v organe Partnerstva LAS Zasavje se sprejemajo do 10.12.2018  na sedežu vodilnega partnerja LAS : Območna-obrtno podjetniška zbornica Hrastnik, Cesta 1. maja 83, 1430 Hrastnik . Vložite jih lahko osebno ali po pošti.

Več informacij  o volitvah lahko najdete tukaj .

Kaj je LAS ?

Lokalna akcijska skupina je partnerstvo organizacij in posameznikov iz  gospodarstva, civilne družbe (nevladne organizacije in posamezniki) ter javnega sektorja z namenom spodbujanja lokalnega razvoja . Ključne naloge LAS so priprava in izvedba Strategije lokalnega razvoja, ki opredelijo projekte za izvedbo ter posledično delitev in upravljanje finančnih sredstev,  ki so LAS dodeljena iz Evropskega sklada za regionalni razvoj  in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
'Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost'  omogoča večjo fleksibilnost, prilagojenost dejanskim potrebam območja ter uspešnejše naslavljanje širokega nabora izzivov na najrazličnejših področjih npr. socialne vključenosti in enakosti, podjetništva ter ustvarjanja novih delovnih mest, družabnega življenja, rekreacije in prostega časa, turizma, kulture, varstva narave in okolja, kmetijstva ter diverzifikacije dejavnosti na podeželju in drugih dejavnosti.

Kakšni projekti so bili sofinancirani ?  

Več o projektih ki so bili odobreni preko 3 javnih pozivov v obdobju 2014-2020 si lahko pogledate na tej povezavi.

Vključite se v partnerstvo LAS in oddajte svoj glas.

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619