Počitniški programi za otroke v Litiji

V času prvomajskih počitnic (29. in 30 aprila) litijska društva načrtujejo pilotno izvedbo celodnevnega  počitniškega programa  za otroke in mladostnike, ki bo brezplačen za uporabnike in je v prvi vrsti namenjen občanom občine Litija.

Na ZLHT- regionalnem centru NVO spodbujamo razvoj novih programov, aktivnosti in storitev, ki jih občanom nudijo nevladne organizacije. Skozi koncept Kavarne NVO, ki spodbuja kreativne pogovore o potrebah lokalnega okolja, smo zaznali potrebo po programih za otroke in mladostnike v mestu Litija. Tako smo v torek, 26.2.2019 na Kavarni NVO skupaj z društvi obravnavali problematiko pomanjkanja programov za otroke in mladostnike v mestu Litija ter iskali rešitve.

V Litiji v času šolskih počitnic za otroke in mladostnike ni dovolj aktivnosti in programov, ki bi zagotavljale kakovostno preživljanje prostega časa ter obenem razbremenile tiste starše, ki imajo delovne obveznosti. 

Kreativnemu  razmišljanju so se pridružili predstavniki treh športnih društev Karate klub Kensei, Žensko rokometno društvo Litija in Plesno športno društvo NLP, organizacije ki delujejo na področju mladine Društvo Lojtra, študentski klub Kliše, Skavtski steg Litija Pojoči volkovi, organizacije na področju kulture Medgeneracijsko glasbeno društvo, likovno društvo LILA in neformalna skupina Eukolog.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tako je nastal osnutek dveh programov za pilotno izvedbo dvodnevnega počitniškega programa namenjen šoloobveznim otrokom v starosti od 6 let do 18 let.  Na naslednjem srečanju v okviru Kavarne NVO bomo nadaljevali z delom oblikovanja programa, ki bo pilotno izveden v dvodnevnem terminu prvomajskih počitnic.
  
Nevladne organizacije, ki se želite vključiti v  izvedbo programa z aktivnostim za mlade in otroke ste vabljene, da nam pišete na info@consulta.si.

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619