Šola za župane v Kamniku in na Vrhniki

Prvega oktobra se je po vsej Sloveniji začela akcija Šola za župane v okviru katere se predstavniki društev in drugih nevladnih organizacij srečajo z županskimi kandidati, ki bodo nastopili na letošnjih lokalnih volitvah. V Kamniku bo šola za župane 16.10.2018 na Vrhniki pa 18.10.2018.

 

 

V okviru akcije bo potekal osrednji dogodek v obliki delovnega srečanja, kjer se boste nevladniki pogovorili s kandidati o najbolj perečih problematikah, ki jih zaznavate v lokalnem okolju. Na srečanju boste imeli priložnost kandidatom za župane predstaviti svoje izkušnje iz področja, kjer delujete, z njimi deliti ali izmenjati ideje za nove projekte ali programe, morda podati predloge za sodelovanje oziroma predstaviti najrazličnejše pobude za še boljši razvoj občine v kateri delujete.

Spregovorili boom tudi o nekaterih dobrih praksah ter predstavili nekatere sodobne trende pri vključevanju in sodelovanju civilne družbe in nevladnih organizacij pri razvoju občin.  

Vabimo predstavnike društev, zavodov in ustanov iz različnih področji, da se udeležite  osrednjega dogodka akcije Šola za župane. 

LOKALNI IZZIV IN ŠOLA ZA ŽUPANE V KAMNIKU: 16.10.2018 v prostorih MC Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik. Dogodek bo potekal med 17. in 20. uro. 

Nevladne organizacije se lahko prijavite na tej povezavi....

 

ŠOLA ZA ŽUPANE NA VRHNIKI: 18.10.2018 v Mali dvorani Cankarjevega doma Vrhnika. Dogodek bo potekal med 17. in 20. uro. 

Nevladne organizacije se lahko prijavite na tej povezavi....

Na dogodek pridite opremljeni s pobudami, ki jih boste predstavili vašim sogovornikom za omizjem.  

Vabljeni, da vaše pobude že prej oddate na aplikacijo Pametni glas in tam preberete več o že oddanih pobudah. Obiščite tudi Facebook stran Pametni glas in o pobudah razpravljajte.

 

Županski kandidati in njihovi kolegi iz stranke/liste se lahko prijavite na tej povezavi....

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619