Lokalni izziv Domžale

V sredo, 6.3.2019 smo v Domžalah izvedli brezplačni dogodek, imenovan »Lokalni izziv Domžale«. Na dogodek so bile povabljene nevladne organizacije iz Domžal, predstavniki Občine Domžale, javno komunalno podjetje Prodnik, OŠ Domžale, krajevne skupnosti občine Domžale, Center za mlade in širša javnost. 

Dogodek je bil izveden z namenom skupnega oblikovanja rešitev za prepoznane lokalne potrebe v občini Domžale. Za ta dogodek smo na podlagi pregleda lokalnih časopisov, spletnih strani, upoštevanja potreb, izraženih na preteklih dogodkih izbrali tri teme, na katere so se zainteresirani lahko prijavili:
 
Kako narediti občino Domžale prijazno invalidom?
Kako izboljšati kvaliteto prostega časa otrok?
Kako spodbuditi ljudi k pravilnemu odlaganju smeti in povečati urejenost ekoloških otokov?
 
Izoblikovala se je 1 delovna skupinam katere tema je bila področje mladih.  Namen lokalnega izziva Domžale je bil iskanje idej na izbrano temo, ki predstavlja potrebo v občini Domžale. Oblikovati program, katerega bo možno prijaviti na razpis, predstaviti na Občini in ostalim deležnikom. Razmisliti o virih, vplivih na okolje, kaj vse je potrebno, da bo ta program možno izvesti.
 
Izoblikovala se je »Safr je out« ideja za naslov projekta, kateri bo pokrival programe, ki bodo najstnikom med 12. in 16. letom starosti ponujale delavnice za osebnostno rast, spoznavanje samih sebe, spoznavanje aktualnih tem za njih, spodbujal zdravo življenje, učenje ročnih spretnosti, medgeneracijsko sodelovanje z invalidi, povezovanja z naravo… 
 
 

Stičišče je eno od regionalnih stičišč, ki nudi podporo za nevladne organizacije (društva, zasebne zavode in ustanove) iz 25-ih občin osrednjeslovenske regije z namenom krepitve zmogljivosti NVO za zagovorništvo, organizacijski razvoj NVO in izvajanje javnih storitev.

 
 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00