NVO gre v šolo 2018/19

Cilj akcije »NVO gre v šolo« je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij (NVO) z osnovnimi šolami v lokalnem okolju in širiti prostovoljstvo med mladimi.

Z nadzvočno hitrostjo se približuje novo šolsko leto in s tem tudi naša akcija NVO gre v šolo. Društva se za sodelovanje v akciji že prijavljajo, zato ostala društva spodbujamo k čimprejšnji prijavi. Zaenkrat vsi datumi poteka akcije na šolah še niso znani, bo pa organizirano tako, da akcija ne bo potekala na dveh šolah v isti občini hkrati, tako da se društva lahko prijavite na več šol v isti občini. Več informacij in prijave, so možne TUKAJ.

V osrednji Sloveniji bo akcija zaenkrat potekala na šolah v Domžalah, Kamniku, Trzin, Grosuplje in Ljubljana. V zasavski regiji, pa bodo sodelovale šole iz Zagorja, Trbovelj in Litije.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želita Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki je koordinator akcije v osrednjeslovenski regiji, in ZLHT Regionalni center NVO, ki je koordinator akcije v zasavski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima in čemu se želijo posvetiti. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01 3209 484 – nina.groboljsek@consulta.si in 059 927 619 – tjasa.bajc@consulta.si.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

četrtek: 11.00-17.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619