NVO s potencialom se predstavi: Mavrični bojevniki

Poznate kakega Mavričnega Bojevnika? Ste kakega že srečali? Gotovo! Samo prepoznali ga niste. Ker ne izgleda drugačen, se pa počuti drugačen.
Mavrični Bojevniki, zavod za pomoč otrokom z motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo ADHD, nudi pomoč in podporo mladim z motnjo ADHD (motnja pozornosti in hiperaktivnost). 

Poleg tega Zavod promovira zdrav način življenja in razmišljanja. Skozi aktivnosti v naravi spodbuja k umiku od vsakodnevnih naprav, ob katerih mladi preživijo veliko časa. Združuje strokovnjake s področja dela z mladimi, šolstva in izobraževanja, psihoterapije ter drugih organizacij. Lotevajo se različnih projektov in aktivnosti, kot na primer:

  • IGRA GLADIATOR

Gre za igro na prostem, pri kateri dve ekipi v tekmujeta za dosego taktičnega cilja. Sodelujoči spoznavajo, kaj pomeni zvestoba, prijateljstvo, zakaj je pomembno sodelovati, pomagati šibkejšim.

  • PROJEKT TABOR

Tabor je namenjen vsem otrokom, ki glede na izzive današnjega časa, potrebujejo umik v naravo in s tem dobijo priložnost, da v sproščenem okolju spoznavajo sebe.

Aktivnosti v taboru so namenjene spoznavanju narave, starodavnih veščin, dajejo močan poudarek na psihosocialnih igrah, svetovanjih in tehnikah spoznavanja svojih najboljših potencialov.

  • VZGOJNI/UČNI PROJEKT HIŠKA

Projekt predstavlja gradnjo lesene montažne hiške. Skupina je najprej seznanjena z uporabo orodja, gradbenimi elementi in pravili, s katerimi poskrbijo za varnost. Namen projekta ni postavitev Hiške, temveč komunikacija v skupini, sodelovanje njenih članov, krepitev samozavesti posameznika in timskega duha.

Marko Juhant, specialist za motnje vedenja in osebnosti ter avtor projekta Hiška, pravi: »Lahko imaš 400 prijateljev na Facebooku, a če moraš narediti nekaj velikega, ti ne morejo pomagati. Sošolci, tudi tisti, s katerimi nisi največji prijatelj, ti lahko.«

  • GOZDOVNIK

V Zavodu o projektu pravijo naslednje: »Računalniki, video igrice in televizija našim otrokom predstavljajo varna okolja, v katerih radi preživljajo svoj prosti čas. Otroška igrišča vse bolj samevajo v tišini, narava pa predstavlja nevarno okolje, v katerem se lahko poškoduješ ali celo »umažeš z blatom«. Odsotnost senzornega dojemanja sveta in deficit igre v naravnem okolju »izmisli si sam« ali »naredi sam« negativno vpliva na razvoj naših otrok, posledično pa lahko privede do raznih motenj v vedenju. Med procesom Gozdovnika, se urita samozavest in disciplina. Prav tako se učimo delovanja v skupini, medsebojnega sodelovanja in pomoči.«

  • ČE NE VEŠ, VPRAŠAJ

Projekt predstavlja inovativno različico »mobilne svetovalnice na terenu«, ki se izvaja med učenci osnovnih in srednjih šol, neposredno v razredih,…v popolni anonimnosti. Namen projekta je ne čakati, da se mladi sami obrnejo po pomoč, temveč so mladi strokovnjaki tisti, ki k njim pristopijo prvi.

SODELOVANJE S STIČIŠČEM IN ŽELJE ZA POVEZOVANJE Z DRUGIMI

 

Zavod Mavrični bojevniki je organizacija, ki je vključena v naš izobraževalni program NVO s potencialom. Z našo pomočjo so nadgradili komunikacijske veščine. V omenjenem programu so organizacije, ki so zelo aktivne in se želijo v svojem delovanju še izboljšati, tako, da se izobražujejo. Mavrični bojevniki si za lažje delovanje v prihodnje želijo primernih prostorov za sestanke ter delo z otroki in mladimi. Prav tako so vedno veseli pomoči s strani prostovoljcev, ki omogočijo lažjo izpeljavo mnogih aktivnosti, ki jih vodi Zavod Mavrični bojevniki. Vabljeni, da stopite v stik z njimi.

Prav tako vabljene nevladne organizacije, da se vključite v brezplačni program podpore »NVO s potencialom«. Več o tem najdete na strani http://consulta.si/novice/nvo-s-potencialom-razvoj-vase-nove-storitveprodukt/2374

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619