Delavnica ''Vključevanje prostovoljcev v NVO''

Vabimo vas na našo drugo delavnico v letu 2018 za nevladne organizacije iz zasavske regije. Govorili bomo o prostovoljstvu v nevladnih organizacijah, o vzpostavljanju in ohranjanju kakovostne in stabilne prostovoljske baze in številnih drugih tematikah, povezanih s prostovoljstvom v NVO. Delavnica bo potekala v četrtek, 1. 3. 2018, od 17.00 do 20.00, v prostorih informacijske pisarne ZLHT - Regionalnega centra NVO, na Cesti Borisa Kidriča 2 v Zagorju ob Savi.

Na delavnici se boste lahko pobližje spoznali z načini vodenja prostovoljskih programov v nevladnih organizacijah, z oblikovanjem in vzdrževanjem redne baze prostovoljcev, ter vzpostavljanjem trajnega in kakovostnega odnosa s prostovoljci; pogovorili se bomo tudi o vključevanju prostovoljcev, ki so brezposelni ali prejemniki denarne socialne pomoči. Če se pri vašem delu srečujete z delom s prostovoljci in bi radi svoje aktivnosti še izboljšali in se kaj novega naučili, ali pa se s prostovoljskim delom še niste spoznali in si želite vključiti prostovoljce v vašo organizacijo v prihodnosti, je to idealna delavnica za vas!

Vsebina delavnice:

Na delavnici bodo obravnavane predvsem naslednje teme:

  • Vodenje prostovoljskih skupin in skupinska dinamika.
  • Pridobivanje prostovoljcev, uvajanje prostovoljcev v organizacijo in vzpostavljanje baze prostovoljcev.
  • Vzpostavljanje kakovostnega in dobrega odnosa s prostovoljci, spremljanje in motiviranje prostovoljcev ter ohranjanje prostovoljske baze.
  • Medgeneracijsko prostovoljstvo.
  • Vključevanje socialno ogroženih, brezposelnih in prejemnikov denarne socialne pomoči v prostovoljsko organizacijo.

Termin:

četretek, 1.3.2018, od 17.00 do 20.00 v prostortih ZLHT Regionalnega centra NVO, Cesta Borisa Kidriča 2 v Zagorju.

Izvajalec

Delavnica bo izvedena s strani Slovenske filantropije, ki se že 25 let ukvarja z razvijanjem in splošnim vzpodbujanjem prostovoljstva po celi Sloveniji. Gre za vodilno nevladno organizacijo v Sloveniji s področja prostovoljstva, ki se aktivno angažira tako na lokalnih kot na državni in mednarodni ravni in katere izkušnje in dosežki govorijo sami zase. Filantropija si prav tako vztrajno prizadeva vzpostavljati in vzdrževati splošno medgeneracijsko sodelovanje, še posebej na področju prostovoljstva, obenem pa je tudi dosledna zagovornica socialno ogroženih in človekovih pravic. 

Prijava in dodatne informacije

Delavnico organizira ZLHT - Regionalni center NVO. Udeležba na delavnici je brezplačna za vsa društva, zasebne zavode in ustanove iz zasavske regije. Prijave sprejemamo do zasedenosti mest. Prednost pri prijavi imajo člani Mreže NVO ZLHT. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

Lepo vabljeni!

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

četrtek: 11.00-17.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619