Sprememba višine povračila nekaterih stroškov delavcem

S 1. julijem se začne uporabljati sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Spremembe so nanašajo na višjo povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela ter povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki se ne vštevajo v davčno osnovo.

Tako s 1.7. velja, da se povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine 0,21 eura za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališčem in mestom opravljanja dela za vsak dan prisotnosti na delu, če je mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča.

Povračilo stroškov prevoza na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo do višine 0,43 eura za vsak prevožen kilometer.

Več o tem določa Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00