Spletno usposabljanje ZaNVO: Branje občinskih proračunov

24. maj 2022

Ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vaše organizacije? Pridružite se nam na delavnici, ki bo potekala v ponedeljek, 30. 5. 2022.

Prispevaj za dober namen

29. april 2022

V mesecu maju vas vabimo na Dobrodelno malico v Okrepčevalnico Kuhla na Spodnji Log pri Litiji, kjer lahko v času malice z naročilom Fit krožnika ali prostovoljnim prispevkom donirate za dober namen. Zbrana sredstva bodo namenjena akciji Božički na kolesih, ki jo vsako leto organizira Kolesarsko društvo Litijski tempomat.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Moja poslovna zgodba

18. maj 2022

Za predstavnike nevladnih organizacij, ki delate dobra dejanja pa kljub temu nimate preveč članov in se ne otepate sponzorjev bo v torek, 24. 5. 2022 ob 16. uri potekalo spletno usposabljanje na katerem boste spoznali kako vaša dobra dejanja pospremiti z dobro zgodbo.

Ali veste, da lahko NVO Microsoftova orodja uporabljajo brezplačno?

31. marec 2022

Znani so novi, nadomestni termini delavnic!

Zagotovo poznate Microsoft in orodja Office. Ampak ali veste, da lahko Microsoftova orodja uporabljate brezplačno? Veste katera in kako? V kolikor se vaš odgovor glasi ne, se nam pridružite na spletnih delavnicah, ki jih bomo izvedli med 9. in 16. majem 2022. Delavnice bodo potekale na spletu, pričele pa se bodo ob 17.uri.

V pripravi nov Katalog učnih programov za osnovne šole

31. marec 2022

Tudi vaša nevladna organizacija izvaja programe za osnovne šole, ki se jih lahko udeležijo učenci v okviru kulturnih, naravoslovnih, športnih in drugih dni? Ali pa imate aktivnosti in bi takšne programe radi še oblikovali ali razvili? V okviru Regionalnega centra NVO pripravljamo nov Katalog učnih programov za osnovne šole, ki bo izdan maja 2022 in predstavljen osnovnim šolam v juniju 2022. NVO iz zasavske regije nam do petka, 15. 4. 2022 še lahko sporočite vaš interes za pomoč pri oblikovanju programov in vključitev v katalog.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Varstvo osebnih podatkov (GDPR) v nevladnih organizacijah

29. marec 2022

Tudi društva, zasebni zavodi in ustanove smo dolžne varovati osebne podatke naših članov, udeležencev naših aktivnosti in vseh drugih sodelujočih. Kako to lahko najučinkovitejše izvajamo, boste izvedeli na brezplačnem spletnem usposabljanju za nevladne organizacije, ki bo potekalo v sredo, 13. aprila, med 17. uro in 18.30.

Vse o participativnem proračunu

25. marec 2022

Za participativni proračun, pri katerem občani sodelujejo pri odločitvi o tem, za kaj se bo porabil del proračunskega denarja, se odloča vse več slovenskih občin. V zasavski regiji so participativni proračun že drugič izvedli v Občini Hrastnik. 12 regijskih stičišč, združenih v mrežo ZaNVO pa smo v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije organizirali nacionalno konferenco in izdali poročilo s konference, ki je občinam lahko v pomoč pri izvedbi participativnega proračuna.  

Vabilo na delavnice – spoznajte Microsoft orodja za nevladne organizacije

21. marec 2022

Sodobni digitalni pripomočki nam lajšajo naše vsakdanje delo in poslovanje v naših organizacijah. Ker je pomembno, da si tudi člani društev, zavodov in ustanov krepite znanje uporabe digitalnih orodij vas vabimo na delavnice, kjer boste spoznali Microsoft orodja za NVO. Nevladne organizacije, tj. društva, zavodi, ustanove  imate možnost uporabe brezplačnega paketa Microsoft 365 Business Basic. Kako priti do brezplačnih programov, pregled programov in predstavitve najbolj uporabnih programov za deljenje obrazcev, organiziranje dogodkov in sestankov preko spleta ter programov za izmenjavo dokumentov vam bomo skupaj s strokovnjaki predstavili na delavnicah.

Oblikovanje skupnosti, kot si jo želimo

16. marec 2022

Leto 2022 je leto volitev. Jeseni nas čakajo lokalne volitve, volitve županov in občinskih svetnikov. Kot že v času prejšnjih lokalnih volitvah si tudi letos v okviru Šole za župane želimo sodelovanja med kandidati in občani. Eden izmed glavnih poudarkov je aktiviranje prebivalcev pri oblikovanju skupnosti, kot si jo želimo. Glavni namen je vključevanje predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij (društev in zavodov) in drugih v programe kandidatov za vodenje občin v naslednjem mandatu.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Občni zbori na daljavo - kdo ga lahko priredi in kako?

28. februar 2022

Za predstavnike nevladnih organizacij, ki ste odgovorni za vodenje organov (občnih zborov, skupščin, nadzornih odborov, disciplinskih komisij, ipd.), organiziramo brezplačno spletno usposabljanje, v sredo, 9. 3. ob 16. uri. Na njem boste izvedeli vse o pravilni izvedbi občnih zborov ter drugih sej organov na daljavo. Posebej bi vas želeli seznaniti, kakšna pravila veljajo sedaj, ko ni več razglašena epidemija oz. kako pravilno urediti in pripraviti dokumentacijo (statute, vabila), da bo vse tako, kot mora biti. 

Podaljšan rok za oddajo letnega poročila za društva

28. februar 2022

V skladu s predpisi morajo društva do konca meseca marca predložiti letno poročilo, kamor sodi bilanca stanja in izkaz poslovnega izida, za preteklo poslovno leto. Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida morajo vse pravne osebe, torej tudi društva, zavodi in ustanove pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb. A letos se rok oddaje podaljša do 3. maja.

Pridružite se prostovoljcem!

28. februar 2022

Želite biti prostovoljec pa ne veste kje najti prostovoljske priložnosti? Za lažji začetek smo aktualna prostovoljska dela v občinah zasavske regije zbrali na enem mestu. 

Razpisa Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji nova priložnost za nevladne organizacije in kulturnike

25. februar 2022

Objavljena sta dva razpisa Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji namenjena sofinanciranju kulturnih projektov ter projektov nevladnih organizacij. Rok za oddajo vlog je 1.4.2022 za kulturne projekte ter 18.4.2022 za projekte nevladnih organizacij. 

Z župani in županjo podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2021

14. februar 2022

Skupaj z župani in županjo smo podelili nazive v okviru natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021. Namen javnega natečaja je prepoznati, izpostaviti in podpreti prostovoljske aktivnosti ter razširjati solidarnostne vrednote v regiji.

Projekt Prostofer v občini Hrastnik, prostovoljski projekt zasavske regije 2021

11. februar 2022

Naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021 je prejel projekt Prostofer v občini Hrastnik. Projekt Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših, ki se mu je letos priključila tudi Občina Hrastnik.

Nataša Pavlovič, prostovoljka zasavske regije 2021 iz Trbovelj

7. februar 2022

Prejemnica naziva Prostovoljec zasavske regije iz občine Trbovlje je Nataša Pavlovič. Kot prostovoljka trenutno dela v Društvu prijateljev mladine Trbovlje, kjer opravi med 10 in 20 ur prostovoljskega dela mesečno.

Kako do izvajanja solidarnostnih projektov programa ESE?

3. februar 2022

Imate v vaši organizaciji mlade med 18 in 30 letom, ki bi izvajali projekte s katerimi bi naslavljali potrebe v svojem lokalne okolju? Pridružite se nam na spletnem srečanju, ki bo potekalo v petek, 11. 2. 2022 ob 17. uri in spoznajte priložnosti in možnosti za prijavo solidarnostnih projektov v okviru programa Evropska solidarnostna enota. 

Planinsko društvo Hrastnik, prostovoljska organizacija zasavske regije 2021

1. februar 2022

Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 je prejelo Planinsko društvo Hrastnik. Organizacija, ki je z izvedbo projekta Prenova Planinskega doma na Kalu dokazala, da se s trdim delom in močno voljo članov društva vsekakor da izpeljati tudi takšne projekte, ki pomenijo bogato dodano vrednost v lokalnem okolju kot tudi širše.

Maja Odlazek, prostovoljka zasavske regije 2021 iz Zagorja

28. januar 2022

Maja Odlazek iz Podkuma, je prejemnica naziva Prostovoljec zasavske regije 2021 iz občine Zagorje ob Savi. V Kulturnem društvu Podkum je prostovoljska od leta 2013, od leta 2016 pa tudi desna roka predsednice pri vodenju društva. Veliko časa nameni prostovoljskemu delu v okviru kulturnega društva in domačega gasilskega društva, kjer je prostovoljka že od osnovne šole.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Priprava in oddaja letnega poročila za leto 2021

25. januar 2022

Na usposabljanju, ki bo potekalo v četrtek, 10. februarja 2022 ob 17. uri preko spleta se boste seznanili s pravilno pripravo in oddajo letnega poročila za nevladne organizacije za leto 2021. Namenjeno je tajnikom in blagajnikom nevladnih organizacij oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih in drugih nevladnih organizacijah. 

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /34 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00