Spletna delavnica ZaNVO: Uporaba Canve za promocijo in komuniciranje

19. oktober 2024

Spoznajte spletno orodje Canva s katerim lahko enostavno ustvarjate in prilagajate vizualne materiale za promocijo, obveščanje in komuniciranje – od plakatov in letakov, do objav za družbena omrežja in spletne strani. Canva vam omogoča preprost izvoz končnih izdelkov, s čimer pospešite promocijo svojih projektov. Pridružite se nam na spletni delavnici v torek, 10. 12. 2024, od 9.00 do 12.00.

Spodbudite svoje člane in podpornike k donaciji 1% dohodnine vaši nevladni organizaciji

17. oktober 2024

Do konca leta 2024 imate priložnost, da svoje člane, prostovoljce, in podpornike, ki so kjer koli zaposleni, nagovorite, naj 1% svoje dohodnine namenijo vaši organizaciji. Tovrstna donacija jih nič ne stane, vam pa lahko pomembno pomaga pri nadaljnjem delovanju in izvajanju aktivnosti, ki koristijo skupnosti. Objavljen je seznam upravičencev do donacij iz naslova 1% dohodnine.

Spletna delavnica ZaNVO: ABC pravopisa za NVO

18. oktober 2024

Na spletni delavnici, ki bo potekala v sredo, 13. 11. 2024, od 17. 00 do 19.00 bomo osvežili osnove pravopisa in se znova naučili, kako odpraviti najpogostejše napake, ki jih nehote delamo pri pisanju.

Uspešna izvedba akcije NVO gre v šolo v šolskem letu 2024/25

30. september 2024

V šolskem letu 2024/25 smo uspešno zaključili akcijo "NVO gre v šolo", ki smo jo izvedli na dveh šolah – OŠ Litija in POŠ Dol pri Hrastniku. S to akcijo smo povezali lokalna društva in druge nevladne organizacije z mladimi, ki so preko interaktivnih in izkustvenih predstavitev spoznavali njihove dejavnosti ter se navduševali nad aktivnim sodelovanjem v lokalnem okolju.

NVO gre v šolo - letos na OŠ Litija in POŠ Dol pri Hrastniku

6. september 2024

V tednu med 23. in 27. septembrom 2024 bosta dve osnovni šoli odprli svoja vrata za predstavitve nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov). Vabimo vas, da pripravite predstavitveni program, ki ga je mogoče izvesti v eni šolski uri in ki bo na interaktiven način otrokom predstavil vaše delovanje. S tem boste mladim vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji ter jih povabili, da se vključijo v prostovoljsko delo. Programi bodo potekali po sistemu kroženja, kar pomeni, da bo vsako uro z vami drug razred, skupno pa bo z vašim delom seznanjenih vsaj pet razredov.

Vpišite svoje aktivnosti na portal imejsefajn.si

30. avgust 2024

Predstavite tečaje, vadbe in prostovoljske aktivnosti, ki jih organizirate v svojem društvu, tudi na portalu imejsefajn.si! Z vpisom na portal lahko povečate vidnost svojih aktivnosti in pritegnete nove uporabnike, člane ali prostovoljce.

Spletna delavnica ZaNVO: Kreiranje vizualnih vsebin s telefonom in brezplačnimi aplikacijami

29. avgust 2024

Na treh srečanjih se bomo naučili, kako lahko samo s telefonom in brezplačnimi aplikacijami (CapCut) sami v najkrajšem času ustvarimo kvalitetne fotografije in video. Delavnice bodo potekela preko spleta, 17., 19. in 23. septembra 2024 med 18. in 20. uro. Udeležba je brezplačna za društva in druge nevladne organizacije. Vabljeni!

Druženje, povezovanje, sodelovanje – PIKNIK ZASAVSKIH DRUŠTEV IN DRUGIH NVO

27. avgust 2024

ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ODPOVEDUJEMO PETKOV PIKNIK.

Z veseljem vas vabimo na piknik, ki bo v petek, 6.9.2024 ob 17.00 na prostoru Kinološkega društva Zagorje, Ravenska vas 50a, Zagorje ob Savi.

Namen sproščenega druženja je, da preživimo petkovo popoldne v prijetni družbi predstavnikov različnih društev, se spoznamo, izmenjamo izkušnje in zamisli ter odkrijemo nove možnosti sodelovanja.

Čaka nas druženje in zabava ter seveda odlična hrana in pijača.

Znani so prejemniki donacij 1% dohodnine za leto 2023

30. julij 2024

Več kot 215 tisoč evrov so prejele zasavske nevladne organizacije iz naslova 1% dohodnine za leto 2023. Finančna uprava Republike Slovenije je objavila seznam prejemnikov dela dohodnine od donacij za leto 2023. Celoten seznam je dostopen na tej povezavi. Nakazila lahko upravičene nevladne organizacije pričakujete najkasneje do konca septembra 2024.

Priložnost za razvoj NVO in prostovoljstva

20. junij 2024

Objavljen je Javni razpis za razvoj in profesionalizacijo nevladnih organizacij in prostovoljstva 2024 Ministrstva za javno upravo. Z javnim razpisom se bo v naslednjih letih sofinanciralo predvidoma 180 delovnih mest v nevladnih organizacijah, ki prispevajo k naslavljanju potreb v okolju z zagotavljanem kakovostnih storitev.

Pestro festivalsko vzdušje v Litiji

18. junij 2024

Festival skupnosti "Ohranjamo tradicijo, gradimo skupnost" ob občinskem prazniku občine Litija je bil letos znova priložnost za krepitev povezav med občani in predstavitev bogate kulturne, športne ter družbene ponudbe občine. Dogodek, ki je potekal v soboto, 8. junija 2024, od 9.00 do 13.00 na prostoru pred Mestnim muzejem je pritegnil številne obiskovalce.

Priznanje Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju prostovoljstva prejel Lojze Klančišar

6. junij 2024

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je v Predsedniški palači v sredo, 5. 6. 2024 priredila slovesno podelitev nagrad in priznanj prostovoljcem. Po sklepu Odbora RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je priznanje Republike Slovenije za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela za leto 2023 prejel Lojze Klančišar.

Zbrali smo sredstva za obdaritev 60 starostnikov

3. junij 2024

Hvala vsem, ki ste sodelovali in podprli akcijo Dobrodelna malica. Skupaj smo zbrali 152 EUR, s katerim ste omogočili nakup 60 daril za starostnike, ki jim jih bodo od obiskih na domu poklonile prostovoljke Društva upokojencev Litija.

Z Dobrodelno malico zbiramo sredstva za dober namen.

Dobrodelna malica za dober namen

30. april 2024

V mesecu maju vas vabimo na Dobrodelno malico v Okrepčevalnico Pri mostu v Litiji, kjer lahko z naročilom dobrodelne malice ali z donacijo prispevate za obdarovanje starostnikov iz občine Litija. Zbrana sredstva bodo namenjena za nakup skromnih daril, s katerimi bodo prostovoljke Društva upokojencev Litija polepšale njihov dan in jih razveselile ob obisku.

Festival skupnosti v Litiji – priložnost za povezovanje

26. april 2024

Ob občinskem prazniku občine Litija bo tudi letos potekal festival skupnosti, kjer je priložnost da se društva, zavodi, javni zavodi, krajevne/mestna skupnost, ... predstavite občankam in občanom, jim predstavite kaj vse se pri vas dogaja in po čem ste prepoznaniFestivalsko druženje bo letos potekalo v soboto 8.6.2024 od 9.00 do 13.00 na prostoru pred Mestnim muzejempred športno dvorano in na športnem igrišču pri OŠ Litija na Cesti komandanta Staneta.

Priprava in prodaja prehrambnih izdelkov društev na sejmih in prireditvah

11. april 2024

Tudi društva se srečujemo s pripravo in prodajo hrane v okviru sejmov in prireditev. Izobraževanje o sanitarno tehničnih pogojih ter HACCP je namenjeno seznanitvi članic in članov društev z znanji o higieni živil in rokovanju z živili na ter prodaji prehrambnih izdelkov na sejmih in občasnih pripreditvah. Spletno izobraževanje po v torek, 23.4.2024 preko MSTeams.

 

Katalog učnih programov za osnovne šole

25. marec 2024

V letošnjem letu bomo Katalog učnih programov za osnovne šole dopolnili z novimi programi, ki jih društva in zavodi že izvajate oz. jih boste z našo pomočjo razvili in jih ponudili osnovnim šolam. Z zbranimi programi bomo skupaj šolam ponudili pestro izbiro programov za vključitev v njihov učni načrt, predvsem za izvedbo različnih dnevov dejavnosti. Naj bodo tudi vaše aktivnosti, ki jih za učence lahko izvedejo vaši člani in tako popestrijo kulturni, naravoslovni, športni ali drug dan dejavnosti v katalogu. Pripravili bomo tudi vse slovenski e-katalog učnih programov za osnovne šole, kjer bodo zbrani programi društev in drugih nevladnih organizacij tudi iz drugih regij.

Bliža se rok oddaje letnega poročila za društva

22. marec 2024

V skladu s predpisi morate društva do konca meseca marca predložiti letno poročilo preteklega poslovnega leta, kamor sodi bilanca stanja in izkaz poslovnega izida. Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida morajo vse pravne osebe, torej tudi društva, zavodi in ustanove pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb.

Kako izvajati timbildinge

4. marec 2024

Če menite, da bi aktivnosti gradnje timov in povezovanja sodelavcev v učinkovite time lahko izvajali tudi v vaši organizaciji, vas vabimo na usposabljanje Kako izvajati timbildinge. Vsekakor ta dodatna aktivnost za vašo nevladno organizacijo lahko pomeni tudi dodaten vir financ za izvajanje vaših aktivnosti.

Podelili smo nazive Prostovoljec zasavske regije 2023

28. februar 2024

Ob Svetovnem dnevu nevladnih organizacij, 27. 2. 2024 smo v Kisovcu podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2023 ter se tako poklonili prispevku nevladnih organizacij in njihovim številnim prostovoljcem za neizmerno energijo, ki jo vnašajo v našo skupnost in prispevajo k bolj zdravi, sočutni in povezani družbi.

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /40 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00