Predlogi in pobude za županske kandidate

22. september 2022

Zbrali smo predloge, pobude in ideje številnih različnih nevladnih organizacij iz regije, ki jih bomo poslali županskim kandidatkam in kandidatom s ciljem, da jih umestijo v svoje programe naslednjega 4-letnega obdobja županovanja.  Nekaj predlogov smo prejeli na mail, o večini pa smo se skupaj s predstavniki različnih društev pogovarjali na srečanju, v ponedeljek 12.9.2022. Vabimo vas, da k temu dodate še kakšno pobudo oz. predlog, za katerega menite da je pomemben pri izboljšanju življenja v lokalni skupnost. Svoje pobude lahko oddate preko spletne aplikacije Pametni glas NVO ali jih pošljite na mail tjasa.bajc@consulta.si.

Ste vi novi mladi ambasadorji za zeleni prehod?

22. september 2022

Mladi, ki prihajate iz zasavske regije imate zdaj priložnost, da uresničite svoje ideje, za kar lahko pridobite sredstva v višini 10.000 €. Razpis konzorcija EUTeens4Green je namenjen vključevanju mladih v pospeševanje zelenega prehoda v njihovih regijah. Vas zanima?

Spletno usposabljanje ZaNVO: Komuniciranje učinkov delovanja NVO

21. september 2022

Kako na jasen, kratek in koristen način (koristen za vašo organizacijo, podporo, razumevanje tako javnosti kot financerjev) odgovoriti na vprašanje: "Kaj pa vi sploh delate? To se bomo učili na spletni delavnici o komuniciranju učinkov delovanja NVO, v ponedeljek, 10. 10. 2022 ob 16. uri. 

Rastem z Evropo

20. september 2022

V okviru Evropskega leta mladih bo v Litiji potekal dogodek Rastem z Evropo, kjer bomo mladim predstavili prav to, kje najdejo priložnosti in kako se lahko vključijo v programe Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Dogodek bo potekal na Gimnaziji Litija (Bevkova 1c) v sredo, 28. 9. 2022 z začetkom ob 12:40 uri.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Priprava na obisk inšpektorja za delo

14. september 2022

Vas zanima na kaj morate biti posebej pozorni in kako se ob obisku inšpektorata za delo odzvati in katerih napak si ne smete privoščiti? Udeležite se spletnega usposabljanja 5. 10. 2022 ob 15. uri. Usposabljanje je namenjeno predstavnikom nevladnih organizacij, ki izvajajo naloge kadrovskega področja in varstva pri delu, direktorjem in tistim, ki želijo znotraj organizacije celovito urediti to področje.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Projekt v praksi

14. september 2022

V teoriji je prijavljanje in izvajanje projektov z večimi partnerskimi organizacijami precej enostavno, v praksi pa ni vedno temu tako. Ko se stvari ne odvijajo pod isto streho, je potrebno dobro premisliti, s kom sodelovati, kako ohranjati komunikacijo, kako najučinkoviteje razdeliti vloge, da projekt uspešno in brez večjega stresa pripeljete do uspešnega zaključka. Pridružite se nam na spletnem usposabljanju 21. 9. 2022 ob 16. uri, kjer bomo pogledali projekt v praksi od vsebine, izbire partnerjev in prijave do izvajanja in uspešnega zaključka projekta.

Tudi društva smo del kampanje #VisitZasavje

24. avgust 2022

Regionalni center NVO sodeluje v kampanji #VisitZasavje saj smo nevladne organizacije tudi pomemben ponudnik, promotor in razvijalec turizma v zasavski regiji. Številne nevladne organizacije s svojo ponudbo, prireditvami, ohranjanjem naravne in kulturne dediščine, izvajanjem promocijske, informacijske in razvojne dejavnosti na področju turizma, upravljanjem domov, poti, razstav in drugih turističnih območij pomembno prispevamo k turistični ponudbi regije. Zato vabimo društva, da se predstavite kot del turistične ponudbe zasavske regije in povabite posameznike, da vas obiščejo.

Prijavite se - NVO gre v šolo

24. avgust 2022

V tednu od 26.9. do 30.9. bodo tudi v tem šolskem letu izbrane osnovne šole čas in prostor namenile predstavitvam nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov). Vabimo vas, da pripravite predstavitveni program, ki se lahko izvede tekom ene šolske ure in v katerem lahko otroci na interaktiven način spoznajo s čim se ukvarjate. Na takšen način boste pri mladih vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji in jih povabili v svoje vrste, poleg tega pa boste spodbudili prostovoljno delo. Predstavitveni programi bodo potekali po sistemu kroženja, vsako šolsko uro vas bo obiskal drug razred in tako se bo z vašim delom seznanilo vsaj 5 razredov.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Moja poslovna zgodba

18. maj 2022

Za predstavnike nevladnih organizacij, ki delate dobra dejanja pa kljub temu nimate preveč članov in se ne otepate sponzorjev bo v torek, 13. 9. 2022 ob 16. uri potekalo spletno usposabljanje na katerem boste spoznali kako vaša dobra dejanja pospremiti z dobro zgodbo.

Priprava predlogov in pobud za županske kandidate ob lokalnih volitvah 2022

12. avgust 2022

Srečanje nevladnih organizacij za pripravo predlogov in pobud za županske kandidate ob lokalnih volitvah 2022 bo v ponedeljek, 12. septembra 2022. Do takrat zbiramo predloge, pobude, potebe, ... lokalnih društev, zavodov in ustanov. Želimo si, da županski kandidati v svoje programe vključijo tudi predloge, pobude in potrebe lokalnih društev in zavodov ter drugih zainteresiranih. S tem namenom pripravljamo akcijo Šola za župane.

Pridobite podporo pri razvoju novih storitev na področju dolgožive družbe

30. julij 2022

V okviru Regionalnega centra NVO smo objavili Razpis za sofinanciranje novih storitev nevladnih organizacij na področju dolgožive družbe 2022/2023. Namen razpisa je zagotoviti rešitve za kakovostnejše življenje starostnikov, medgeneracijsko povezovanje in prostovoljstvo v lokalnem okolju ter razvoj novih storitev in produktov nevladnih organizacij, za reševanje izzivov in naslavljanje potreb dolgožive družbe v zasavski regiji. Rok za prijavo je 15. 9. 2022. INFORMATIVNA DELAVNICA V TOREK, 30. 8. 2022 OB 10. URI!

Kako lahko NVO prihranite pri stroških nakupa programske opreme?

15. julij 2022

Težko si je predstavljati delo brez nekaterih bolj priljubljenih Microsoftovih izdelkov. Mnogim od nas paket izdelkov Office zagotavlja stalnico, ko se premikamo skozi našo kariero. Ne glede na to, kje delate ali kaj počnete, boste na neki točki verjetno morali odpreti PowerPoint, Excel ali Word.

Spodbujamo prostovoljstvo

15. julij 2022

V sodelovanju z CSD Zasavje, CSD Litija in Uradi za delo zasavske regije spodbujamo vključevanje posameznikov med prostovoljce ter s tem pridobivanje novih zanj, različnih delovnih izkušenj ter poznanstev, ki jim lahko pomagajo pri zaposlovanju. Na drugi strani številne prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskimi programi svojih programov brez prostovoljcev ne bi uspele tako uspešno izvajati. 

Nov katalog učnih programov za osnovne šole

15. julij 2022

Na Regionalnem centru NVO smo skupaj z nevladnimi organizacijami iz zasavske regije pripravili nov katalog učnih programov za osnovne šole. Katalog učnih programov je namenjen učiteljem, ki iščejo ideje za programe, ki jih lahko vključijo v učni program, dneve dejavnosti, izbirne predmete ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti. 

Pestro festivalsko vzdušje v Litiji

30. junij 2022

Po dveh letih je zadnji petek v juniju v Litiji spet potekal Festival skupnosti s sloganom »Ohranjamo tradicijo. Gradimo skupnost«. Na letošnjem festivalskem druženju krajevnih in mestne skupnosti je vodilno vlogo prevzela Krajevna skupnost Kresnice. Poleg kresniških organizacij, posameznikov in društev so se obiskovalcem predstavila tudi društva in druge organizacije ostalih krajevnih in mestne skupnosti.

Sprememba višine povračila nekaterih stroškov delavcem

30. junij 2022

S 1. julijem se začne uporabljati sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Spremembe so nanašajo na višjo povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela ter povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki se ne vštevajo v davčno osnovo.

NVO gre v šolo

29. junij 2022

Šolsko leto se je zaključilo, mi pa se že aktivno pripravljamo na novega. V naslednjem šolskem letu – 2022/23, se bo odvijala že šesta akcija NVO gre v šolo. V zadnjem tednu septembra boste predstavniki društev, zavodov in ustanov na zasavskih osnovnih šolah zamenjali učitelje in s svojim programom na doživljajski in izkustven način učencem popestrili šolski dan.

 

Festival skupnosti v Litiji

23. junij 2022

Pridružite se festivalskemu dogajanju, predstavitvi krajevnih in mestne skupnosti v Litiji. Festivalsko druženje bo potako v petek, 24.6.2022 od 15.00 do 20.00 na prostoru pred mestnim muzejem, na igrišču OŠ Litija in na Cesti komandanta Staneta v Litiji. Festival je namenjen povezovanju društev, javnih zavodov, podjetnikov, kmetij,,.. spoznavanju in seznanitvi z aktivnimi organizacijami v občini Litija.

Srečanje nevladnih organizacij za pripravo predlogov in pobud za županske kandidate ob lokalnih volitvah 2022

7. junij 2022

V letošnjem letu nas čakajo lokalne volitve. Vabimo vas na srečanje, kjer bomo skupaj pripravili, oblikovali in zapisali pobude, potrebe in ideje za izboljšanje življenja v lokalni skupnosti. Želimo namreč, da županski kandidati v svoje programe vključijo tudi predloge, pobude in potrebe lokalnih društev in zavodov ter drugih zainteresiranih. Srečanje bo v sproščenem vzdušju v naravi, na lokaciji Kinološkega društva Zagorje, v ponedeljek, 12.9.2022 od 17.00 do 19.00.

Hvala

7. junij 2022

Hvala vsem, ki ste sodelovali in podprli akcijo Dobrodelna malica. Skupaj smo zbrali 529,31 EUR, ki bodo namenjeni Božičkom na kolesih za obdarovanje otrok iz socialno šibkejših družin.  

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /35 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00