Pester počitniški program za otroke v Hrastniku

V Hrastniku so lokalne NVO izpostavile potrebo po nadgradnji počitniških programov in ponovni oživiti nekaterih aktivnostih za otroke in mladino ter potrebo po učinkovitejši promociji obstoječih programov. Poleg tega so izpostavili, da za kakovostno izvajanje programov potrebujejo dobre kadrovske, logistične in prostorske kapacitete.

Z namenom pregleda kapacitet hrastniškega nevladnega sektorja in vzpostavitve sodelovanja med organizacijami pri načrtovanju in izvajanju počitniških programov za otroke in mladino smo v mesecu maju organizirali srečanje nevladnih organizacij iz Hrastnika v okviru Kavarne NVO.

Predstavniki organizacij so pobudo po usklajevanju aktivnosti in sodelovanju sprejeli in hitro prišli do zaključka, da je potrebno oblikovati skupen program, ki bo kot tak bolj privlačen in razgiban, s sodelovanjem lažje izvedljiv in tudi bolj prepoznaven. 

Tako je nastal enoten program počitniških aktivnostih za leto 2017, ki so ga pripravili Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik, Taborniki Rod temnega Hrasta Hrastnik, društvo »Mišin dol« Dol pri Hrastniku, Večgeneracijski center Zasavje in Mladinski center Hrastnik.

Z aktivnostmi so začeli prvega julija in jih bodo nadaljeval skozi celo dolgo poletje. Otroke in mladino vabijo, da se vključijo v pestro poletno dogajanje. Pripravljajo taborniške in različne športne aktivnosti, skozi celo poletje ustvarjalne četrtke, organizirajo letovanje v Poreču, obisk muzeja Iluzij in ogled Ljubljane, zgodila se bo filmska matineja, proti koncu poletja pa vas vabijo še v Mišin dol, v prijetno okolje, na druženje s konji.

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru