Akcija »NVO gre v šolo«v polnem teku

Nevladne organizacije (društva, zavodi in ustanove), ki se še niste prijavile za sodelovanje v akciji "NVO gre v šolo" storite to zdaj, na voljo še nekaj prostih mest na posameznih osnovnih šolah! 

»NVO gre v šolo« je akcija kjer šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam in jim omogočijo, da se predstavijo učencem. Cilj akcije je, da otroci spoznajo katere nevladne organizacije delujete v njihovem okolju in kakšne dejavnosti izvajate. S svojimi programi, dejavnostmi in aktivnostmi se predstavite osnovnošolcem, ki so lahko vaši potencialni člani. Akcija se bo izvajala v tednu otroka, ki poteka med 2. in 8. oktobrom 2017, na 12 osnovnih šolah osrednjeslovenske in zasavske regije.

Iz območja osrednje Slovenije so se akciji pridružile OŠ Domžale, OŠ Dob, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ 8. talcev Logatec, OŠ Marije Vere Kamnik, OŠ Hinka Smrekarja, Podružnična šola Janče, OŠ Brnje Grosuplje.

Iz območja zasavske regije pa v akciji sodelujejo OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja, OŠ Tončke Čeč iz Trbovlje, OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik iz Hrastnika in OŠ Gradec iz Litije.
 

Društva vabimo, da se prijavite s klikom na spodnje povezave (PRIJAVA) za predstavitev na izbrani šoli v vaši občini. Prijave so še vedno odprte na nekaterih sodelujočih šol do zapolnitve mest. 

OŠ Domžale - torek, 3. 10. 2017 PRIJAVE ZAKLJUČENE

OŠ Preserje pri Radomljah, Domžale -  sreda, 4. 10. 2017 PRIJAVE ZAKLJUČENE

OŠ Dob, Domžale - četrtek, 5.10. 2017 PRIJAVE ZAKLJUČENE

OŠ 8. talcev Logatec - torek, 3. 10. 2017 PRIJAVA

OŠ Marije Vere, Kamnik - petek, 6.10. 2017 PRIJAVE ZAKLJUČENE

OŠ Brinje Grosuplje - sobota, 7. 10. 2017 PRIJAVA

OŠ Hinka Smrekarja, Ljubljana - ponedeljek, 2.10. 2017 PRIJAVE ZAKLJUČENE

Podružnična šola Janče - torek, 3.10. 2017 PRIJAVA

**Društva iz občine Domžale se lahko prijavite na vse tri sodelujoče osnovne šole.

OŠ Tončke Čeč, Trbovlje - torekm 3.10.2017 PRIJAVA

OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi - sreda, 4. 10. 2017 PRIJAVA

OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik, Hrastnik - petek, 6.10. 2017 PRIJAVA

OŠ Gradec, Litija - petek, 6. 10. 2017 PRIJAVA

Podružnična šola Vače, Litija - petek 6. 10. 2017 PRIJAVA

Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo boste nevladne organizacije pri mladih vzbudila zanimanje za članstvo, spodbudile medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in doživeto/praktično učenje med mladimi. Prijave nevladnih organizacij zbiramo do konca avgusta 2017, preko spletnega obrazca.
 

Akcija spodbuja lokalna partnerstva in med-sektorsko sodelovanje med osnovnimi šolami in nevladnimi organizacijami iz lokalnega okolja. Pobudnika in koordinatorja sta Stičišče NVO osrednje Slovenije in ZLHT Regionalni center NVO. Glavni namen je predstavitev nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) in njihovih dejavnosti učencem in učiteljem, ter aktivno povezati osnovne šole z lokalnim okoljem.
 

Različni programi, ki jih nevladne organizacije izvajate so lahko ena od oblik učnega procesa oziroma odlična dopolnitev učnega programa. Ob prvi izvedeni akciji je tako nastal Katalog učnih programov, kjer so predstavljeni programi nevladnih organizacij, ki jih šole lahko izberejo za izvajanje dni dejavnosti. Če imate primeren program za vključitev, vabljeni, da tega opišete v prijavnici oziroma vam ga lahko pomagamo oblikovati mi. Katalog se redno nadgrajuje in dopolnjuje z novimi programi.
 

Utrinke lanskoletne izvedene akcije si lahko ogledate TUKAJ
 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte tjasa.kozlevcar@consulta.si ali tjasa.bajc@consulta.si oziroma po telefonu: 059 927 619 in 01 3209 484.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00