Več kot 5.500 učencev, več kot 120 nevladnih organizacij in 12 osnovnih šol v akciji NVO gre v šolo«

V tednu otroka, med 2. in 7. oktobrom, se bo v akciji »NVO gre v šolo« 12 osnovnim šolam in več kot 5.500 učencem po Sloveniji predstavilo več kot 120 nevladnih organizacij. Cilj akcije »NVO gre v šolo« je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij (NVO) z osnovnimi šolami v lokalnem okolju.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želita Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki je koordinator akcije v osrednjeslovenski regiji, in ZLHT Regionalni center NVO, ki je koordinator akcije v zasavski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov.


NVO gre v šolo je skupna akcija dveh regionalnih stičišč nevladnih organizacij, Stičišča NVO osrednje Slovenije in ZLHT Regionalnega centra NVO.

Nameni akcije je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem in učiteljem, seznaniti učence z različnimi prostočasnimi dejavnostmi z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje ter vključitev dejavnosti oziroma programov nevladnih organizacij v izvajanje šolskega učnega načrta.

Z akcijo “NVO gre v šolo” spodbujamo prostovoljsko delo in medgeneracijsko sodelovanje za razvoj lokalne skupnosti. Skupaj razvijamo programe in storitve, ki jih društva in druge nevladne organizacije lahko ponudijo učencem v osnovnih šolah. Iz prakse v učne klopi!

Mladi so veliko bolj dojemljivi za učenje iz izkušenj, kar lahko ponudijo nevladne organizacije s svojimi raznolikimi aktivnostmi, programi in projekti.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru