V novem letu - bolj povezane NVO

V prostorih nove informacijske pisarne ZLHT so se z namenom povezovanje in sodelovanja, v predprazničnem času, srečale nevladne organizacije iz vseh štirih občin zasavske regije. Srečanje je potekalo v četrtek,  dne 14.12. 2017, v prostorih nove informacijske pisarne ZLHT Regionalnega centra NVO, na Cesti Borisa Kidriča 2, v Zagorju ob Savi.

Srečanja so se udeležili predstavniki nevladnih organizacij iz vseh štirih občin zasavske regije in pokazali dobršno mero volje in dobre energije za povezovanje in sodelovanje. V prvem delu programa so gostom nekaj besed namenili izbrani predstavniki nevladnega sektorja iz zasavske regije, nato pa je sledila akcija mreženja. Po pozdravnem nagovoru vodje projekta, Klare Kržišnik, je goste nagovoril tudi župan občine Zagorje ob Savi, gospod Matjaž Švagan.

V prostorih na Cesti Borisa Kidriča 2, ki jih je Občina Zagorje ob Savi namenila nevladnim organizacijam, že več kot eno leto deluje skupnost organizacij PUNKT. Zakaj je ta prostor veliko več kot prostor, kakšne učinke sproža tako imenovano sodelo (ali coworking), ki se v teh prostorih izvaja in o tem kaj organizacijam nudi pisarna ustvarjalnih sodelavcev, je spregovoril Janez Lipec ml. iz PUNKTa.  Od novembra 2017 pa je v teh prostorih deluje tudi informacijska pisarna ZLHT Regionalnega centra NVO, ki jo lahko organizacije obiščejo vsak četrtek od 11.00 do 17.00.

V nadaljevanju je svoj vidik na nevladni sektor predstavila predsednica mreže Mrest,  gospa Slavi Gala, ki je še posebej izpostavila dogodek Prostovoljec leta, ki bo na pobudo mreže Mrest ponovno zaživel v prihodnjem letu. V nadaljevanju so se predstavile organizacije, ki so sodelovale v programih ZLHT Regionalnega centra NVO. Anja Kurent iz Društva za kakovost življenja Spiritual je predstavila priložnosti, kij ih nudi program NVO s potencialom, gospa Jana Klinc Češnovar je predstavila svojo izkušnjo pri sodelovanju v Akciji NVO gre v šolo in predstavila učinke, ki jih je sprožila omenjena akcija. Društvo Zasavskih klekljaric Srčevke po novem na dveh osnovnih šolah izvaja krožek klekljanja. Na dogodku so gospe pripravile tudi razstavo čipk in drugih unikatnih rokodelskih izdelkov, ki jih izdelujejo v društvu.   

Sledila je hitra aktivnost mreženja s katero smo učinkovito spletli močno mrežo nevladnih organizacij, ki se razprostira čez celotno regijo.  Sklenile so se močne partnerske povezave ter izmenjale dobre ideje in zamisli za prihodnja sodelovanja.

Za osrednji glasbeni program so bili zadolžene izjemne vokalistke iz Društva vokalna skupina Iris iz Izlak, gospa Irena Ule iz Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake in Društva dobrote treh dolin pa je goste razveselila s pravo domačo kulinariko.

Z dogodkom smo ponovno opozorili na izjemen potencial nevladnega sektorja zasavske regije in močno poudarili pomen dobrega sodelovanja med organizacijami.  

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru