S Festivalom skupnosti povezujemo lokalno skupnost

Podpiramo in povezujemo lokalno skupnost saj krepitev pripadnosti določeni skupnosti, pa naj bo to skupnost v okviru družine, šole, društva ali kraja, zagotovo pomembno prispeva k večji povezanosti posameznikov, krepi pripadnost skupnosti in želji po vključevanju pri reševanju izzivov, ki se v skupnostih pojavljajo.

Festival skupnosti je eno od prizadevanj Občine Litija, ZKMŠ Litija in ZLHT – Regionalnega centra NVO, da spodbudi povezovanje društev, javnih zavodov, podjetnikov, rokodelcev, kmetij, šol,… v lokalni skupnosti in ustvari pestrost dogajanja v sami občini.

Z dogodkom se omogoči, da se na enem mestu zberejo in predstavijo javnosti javni, zasebni in nevladni sektor. Predvsem pa da se ustvari priložnosti za povezovanje različnih posameznikov in organizacij ter jih spodbudi k trajnemu sodelovanju. Pa naj bo to pri skupnih projektih, izmenjavi dobrih praks ali pri pridobivanju novih uporabnikov in obiskovalcev.

Letošnji Festival skupnosti, že 6. po vrsti, je potekal v soboto 16.6.2018. Sončno sobotno dopoldne je na prizorišče privabilo številne obiskovalce vseh generacij, saj so vsi lahko našli kaj zase. Kulturni, športni in kulinarični program je soustvarilo več kot 30 različnih organizacij in posameznikov, ki so se jim letos pridružili tudi rokodelci.

Na letošnjem festivalu je bila v središču dogajanja Krajevna skupnost Jevnica, ki je poskrbela za pravo kulinarično doživetje. Poleg organizacij in posameznikov iz KS Jevnica so se na dogodku predstavile tudi organizacije in posamezniki iz krajevne skupnosti Dole, Gabrovka, Vače, Kresnice, Polšnik in mestne skupnost Litija.

Društva popestrila dogajanje na Festivalu skupnosti

Festivalsko dogajanje so s svojimi aktivnostmi in predstavitvami popestrili člani različnih društev: pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Litija, Mladinsko društvo Jevnica, Društvo upokojencev Sloga, Nogometni klub Jevnica, Kulturno umetniško društvo Jevnica, Plesno športno društvo NLP, Krajevni odbor Rdečega križa Jevnica, PGD Jevnica, Karate Klub Kensei, KLIŠE – klub litijskih in šmarskih študentov, Društvo U3 Litija in Šmartno, Društvo botanični vrt Raznolikost, Društvo podeželskih žena in deklet Polšnik, Moto klub Vikingi.

Tako pestrega dogajanja si želimo tudi v prihodnje zato gre vsa zahvala sodelujočim pri ustvarjanju pestrega festivalskega vrveža.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00