Kavarna NVO Trbovlje

Na tokratni Kavarni NVO se bomo s trboveljskimi nevladnimi organizacijami pogovarjali o vlogi nevladnih organizacij pri razvojnih vprašanjih v občini. Avgustovska Kavarna NVO bo v torek, 21.8.2018, v Mladinskem centru Trbovlje. Začnemo ob 18.00. Vabljeni predstavniki društev, zavodov in ustanov iz Trbovelj, da se pridružite. 

Glede na to, da so pomen nevladnih organizacij prepoznale praktično vse razvite države, in da v zadnjih dveh desetletjih v globalnem prostoru beležimo razcvet nevladnih organizacij, bomo vprašanja o partnerstvu med NVO in državo vedno bolj izpostavljali.

V evropskem prostoru v zadnjih dveh desetletjih zaznavamo pospešeno krepitev partnerstva med njimi in državami. V državah članicah EU so nevladne organizacije močno vpete v delovanje držav, zlasti na področjih izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva ter kulture in športa. Iz naslova takšnih partnerstev v povprečju zaposlujejo kar 5,42% aktivnega prebivalstva. V Sloveniji je po podatkih iz leta 2016 v nevladnih organizacijah zaposlenega le 0,82% aktivnega prebivalstva.  

Na avgustovski Kavarni NVO  bodo govorili o partnerstvih, ki se lahko vzpostavijo med državo ali občino, javnih storitvah, ki ji lahko izvajajo NVO, kako in na katerih področjih v soodločanje vključevati nevladne organizacije in ostalo civilno družbo, predvsem pa o tem kaj lahko nevladne organizacije ob pravi podpori prispevajo v okolje, kjer delujejo.

Avgustovska Kavarna NVO bo v torek, 21.8.2018, v Mladinskem centru Trbovlje. Začnemo ob 18.00, Vabljeni predstavniki društev, zavodov in ustanov iz Trbovelj, da se pridružite. Vašo prisotnost prosim prej sporočite. Hvala!

Več informacij na 059 927 619 ali na kristijan.adamlje@gmail.com.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.