Če bi bili vi župan ali županja?

Prvega oktobra bo po vsej Sloveniji potekala akcija Šola za župane v okviru katere se boste predstavniki društev in drugih nevladnih organizacij srečali z županskimi kandidati, ki bodo nastopili na letošnjih lokalnih volitvah. 
V okviru akcije bo potekal osrednji dogodek v obliki delovnega srečanja, kjer se boste nevladniki pogovorili s kandidati o najbolj perečih problematikah, ki jih zaznavate v lokalnem okolju. Na srečanju boste imeli priložnost kandidatom za župane in aktualnim županom predstaviti svoje izkušnje iz področja, kjer delujete, z njimi deliti ali izmenjati ideje za nove projekte ali programe, morda podati predloge za sodelovanje oziroma predstaviti najrazličnejše pobude za še boljši razvoj občine v kateri delujete.

Na osrednjem dogodku Šola za župane bodo organizirana omizja. Za vsako občino bo na voljo eno omizje za katerim boste zasedali predstavniki nevladnih organizacij in kandidati za župane iz izbrane občine. Predstavniki nevladnih organizacij boste v omizjih kandidatom predstavili predvsem tiste pobude, katerim bi morali županski kandidati nameniti posebno pozornost ali jih celo vključiti v svoj program.

Pred debato v omizjih bomo spregovorili o nekaterih dobrih praksah ter predstavili nekatere sodobne trende pri vključevanju in sodelovanju civilne družbe in nevladnih organizacij pri razvoju občin.  

Vabimo predstavnike NVO iz različnih področji, da se udeležite  osrednjega dogodka akcije Šola za župane. 

V osrednjeslovenski regiji bo dogodek potekal v občinah Kamnik in Vrhnika. O datumu vas obvestimo naknadno. Več informacij na  01 3209 484 (Tjaša Bajc) ali na tjasa.bajc@consutla.si. Predstavniki nevladnih organizacij iz osrednjeslovenske regije se na dogodek akcije Šola za župane lahko prijavite na e-naslovu:  tjasa.bajc@consutla.si

V zasavski regiji bo dogodek potekal v ponedeljek, 1. oktobra 2018, v dvorani PGD Zagorje – mesto, na Cesti Borisa Kidriča 11a, v Zagorju ob Savi, od 17.00 do 20.00. Več informacij na  059 927 619 (Kristijan Adamlje) ali na kristijan.adamlje@consutla.si. Predstavniki nevladnih organizacij iz zasavske regije se na osrednji dogodek akcije Šole za župane lahko prijavite na TEJ POVEZAVI.

Na dogodek pridite opremljeni s pobudami, ki jih boste predstavili vašim sogovornikom za omizjem.  

Vabljeni, da vaše pobude že prej oddate na aplikacijo Pametni glas in tam preberete več o že oddanih pobudah. Obiščite tudi Facebook stran Pametni glas in o pobudah razpravljajte.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00