Z akcijo NVO gre v šolo 2018/19 smo na polovici izvedbe

Tudi v letošnjem letu, v tednu otroka, pouk osnovnošolcem popestrijo prostovoljci nevladnih organizacij. Letos je v akcijo vključenih 11 osnovnih šol v Osrednjeslovenski in Zasavski regiji. Že tretje leto zapored poteka akcija NVO gre v šolo, katere cilj je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij z osnovnimi šolami.

V začetku tedna je akcija uspešno potekala na OŠ Domžale, OŠ Venclja Perka, OŠ Trzin in OŠ Louisa Adamiča Grosuplje. V petek pa bodo delo društev, zavod in ustanova spoznavali še učenci OŠ Hinka Smrekarja Ljubljana in učenci POŠ Ihan.

V Zasavski regiji je akcija potekala že na OŠ Litija in OŠ Tončke Čeč Trbovlje, v četrtek pa bo tudi na OŠ Toneta Okrogarja Zagorje in POŠ Dole pri Litiji.

 

Vsako leto znova je lepo videti iskrene nasmehe na obrazih otrok in zadovoljne učiteljice, ki z odprtimi rokami sprejmejo medse prostovoljce različnih društev, ki so pomemben akter družbenega življenja v lokalnem okolju.

 

Za dodatne informacije o sami akciji smo vam na voljo na 01 3209 484 – nina.groboljsek@consulta.si in 059 927 619 – tjasa.bajc@consulta.si.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619