Iščemo nove potencialce - NVO, ki si želijo napredka!

 

Začelo se je novo leto, zato dajemo novo možnost nevladnim organizacijam, da povzdignejo svojo organizacijo na višji nivo. Trenutno se v tej skupini nahaja 23 nevladnih organizacij osrednjeslovenske regije, v letu 2018, pa se je pridružilo 7 novih.

 

Kaj je NVO s potencialom?

Za tiste, ki še niste seznanjeni s tem izrazom… NVO s potencialom je nevladna organizacija (društvo, zasebni zavod, ustanova), ki se želi izpopolniti na organizacijskem, strokovnem ali zagovorniškem nivoju. Hkrati pa je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oz. aktivno prispevati k razvoju okolja in lokalne skupnosti v kateri deluje, želi biti aktivna, ponuditi nekaj novega (npr. novo storitev, nov produkt).

Kaj vam bomo nudili?

V okviru stičišča vam bomo nudili interno in eksterno strokovno pomoč na področjih, kjer bodo prepoznane potrebe. Sklenili bomo individualni načrt vašega razvoja oz. krepitve kapacitet, identificirane na podlagi lokalnih potreb.

Konkretno:

Iščemo nevladne organizacije iz osrednje Slovenije, ki imajo idejo o novem produktu, storitvi ali nadgradnji že obstoječih produktov ali storitev in potrebujete dodatno znanje, mentorstvo, izobraževanje (stroka, finance, promocija, poslovni načrt, ogled dobrih praks…). Potrebo izrazite sami, mi pa vam bomo pomagali.

Dva primera lanskoletnega doprinosa s strani stičišča:

  • Stičišče smo društvu Verjamem vate in njihovem projektu »Naša trgovinc´a« pripomogli pri dvigu prepoznavnosti v njihovem lokalnem okolju.
  • Društvu Šola zdravja, smo z organizacijo delavnice, na kateri je predaval mag. Sebastjan Jeretič, strokovnjak s področja strateškega kumuniciranja, pomagali pridobiti znanje o lobiranju, kako pristopiti k odločevalcem, na kakšen način uspešno komunicirati z njimi.

Kako ukrepati?

Javite se nam preko maila ali po telefonu z jasno idejo in potrebo in sicer na info@consulta.si oziroma 01-3209-484.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.