Posvet: Kako lahko skupaj spodbujamo prostovoljstvo v zasavski regiji

Vabimo vas, da se nam pridružite na on-line posvetu nevladnih organizacij in javnih zavodov, ki v svoje delovanje vključujejo prostovoljce, da razmislimo o možnostih skupne graditve prostovoljstva v zasavski regiji. Posvet bo potekal on-line preko aplikacije Zoom v četrtek, 14. 5. 2020 ob 10. uri. 

 

Delo v NVO sloni pretežno na prostovoljcih saj je v zasavski regiji v NVO zelo malo zaposlenih. Potrebe po vključevanju in izgradnji močne baze prostovoljcev se tako redno kažejo na terenu. V trenutnih razmerah se je velika angažiranost in pripravljenost posameznikov pomagati organizacijam in ljudem v stiski še posebej izkazala. Zagotovo kaže to na velik potencial in pripravljenost za vključevanje v prostovoljske aktivnosti tudi v prihodnje.   

Na posvetu si bomo udeleženci izmenjali dobre prakse vključevanja prostovoljcev, se vprašali kakšne potrebe po prostovoljcih so, iskali poti kako jih še vključiti in oblikovali predloge kako jih motivirati in kako jih z informacijami o prostovoljskih delih doseči, da se bodo vključili ter kaj lahko posamezna organizacija prispeva k temu.

Posvet bo potekal on-line preko aplikacije Zoom v četrtek, 14. 5. 2020 ob 10. uri. Trajal bo predvidoma eno uro. Vsi, ki se želite aktivno vključiti v posvet vabljeni, da se nam pridružite. Prijave na posvet sprejemamo na naslovu klara.krzisnik@consulta.si

Če aplikacije še ne uporabljate si jo prenesite na www.zoom.us. Za pomoč smo vam na voljo na 059 927 619 vsak delovnik med 8.00 in 14.00. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00