Negovanje sveta je lahko služba tudi v zasavski regiji

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Društvo Lojtra iz Litije in Regionalni center NVO sodelujejo v projektu z naslovom Negovanje sveta je lahko služba. Preberite za kakšen projekt gre in kaj prinaša mladim med 18. in 29. letom starosti. 

V okviru projekta Negovanje sveta je lahko služba  je organizacija Kulturno izobraževalno društvo PiNA iz Kopra oblikovala kampanjo, s katero bodo v sodelovanju z več kot štiridesetimi organizacijami iz celotne Slovenije  mladim omogočili edinstveno priložnost sodelovanja z organizacijami iz nevladnega sektorja. S programom želijo mlade spodbuditi, da naj pri odločanju za svojo poklicno pot razmislijo tudi o službi v nevladnem sektorju, kjer bodo lahko kar najbolje prispevali k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi.

S pomočjo mentorjev in 80-urnega izobraževanja na delu v različnih organizacijah, bodo mladi pridobili pomembne delovne kompetence, eden/ena od njih pa bo nagrajen/a z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji. 

Iz zasavske regije v projektu sodelujejo Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Društvo Lojtra – društvo za poklicni in osebi razvoj mladih iz Litije in Regionalni center NVO – podporno okolje za nevladne organizacije iz zasavske regije. V vseh treh organizacijah bodo v sklopu projekta gostili mlade na usposabljanju za delo v civilnodružbenih organizacijah. Mladi bodo pridobili veščine in znanja za delovna mesta projektni_a vodja, komunikator_ka, projektni_a administrator_ka, zagovornik_ca, izobraževalec_ka oz. trener_ka.

V Društvu Lojtra in v Društvu prijateljev mladine Trbovlje imajo še prosta mesta za usposabljanja. Če ste stari med 18 in 29 let in bi se želeli usposabljati v teh dveh organizacijah, jim pišite ali jih pokličite. Več o obeh organizacijah in kontaktni podatki:

Društvo Lojtra – društvo za poklicni in osebni razvoj mladih

Cesta Komandanta Staneta 5, 1270 Litija

Kontakt: info@drustvolojtra.si, 031 877 684  (Tina)


Društvo prijateljev mladine Trbovlje

Trg svobode 11, 1420 Trbovlje

Kontakt: dpm.trbovlje@siol.net, 041 618 414 (Lavra) 


Vabljeni k sodelovanju!

Projekti

Regionalni center NVORegionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru

 

Pisarni sta za osebna srečanja trenutno zaprti.