950 osnovnošolcev spoznavalo lokalna društva

V akciji »NVO gre v šolo« v letu 2021/22 sodeluje 5 osnovnih šol iz vseh štirih občin zasavske regije. Gre za akcijo, ko šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam – v nadaljevanju NVO) in jim omogočijo, da se predstavijo učencem. 25 različnih društev se je v enem tednu, od 27. 9. 2021 do 1. 10. 2021, predstavilo več kot 950 učencem.

 

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove so pripravile predstavitvene programe svojih dejavnosti in se učencem predstavile na interaktiven, otrokom zanimiv način. Pripravili so doživljajske in izkustvene učne ure, ki so navdušila učence.

 

Z akcijo »NVO gre v šolo« povezujemo lokalne nevladne organizacije z osnovnimi šolami. Njen osnovni namen je predstaviti učencem dejavnosti, ki jih izvajajo okoliška društva in zavodi in jih seznaniti s prostočasnimi aktivnostim v lokalnem okolju. 

Akcija se je začela na OŠ Toneta Okrogarja Zagorje. Sodelovalo je 9 društev: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Zagorje, Skavti Zagorje 1, PGD Zagorje – mesto, Športni klub Bleščica, Atletski klub Rudar Trbovlje, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, Kinološko društvo Zagorje, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, ki so učne ure pripravili za 9 oddelkov nižje stopnje.

V torek je akcija potekala na OŠ Litija. 9 oddelkom so program pripravili: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Litija, PGD Litija, Judo klub Litija, Športni klub Bleščica, Karate klub Kensei, Društvo upokojencev Litija in Planinsko društvo Litija.

Potek akcije si je ogledal tudi minister za javno upravo, g. Boštjan Koritnik. Minister je pozdravil akcijo, ki navdušuje mlade in jih vabi, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov ali ustanov.

Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje so vlogo učitelje v 5 oddelkih za en dan prevzeli člani društev: Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Skavti Zagorje 1, Zveza borcev za vrednote NOB Trbovlje, Atletski klub Rudar Trbovlje in Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje.

Enajst različnih društev je v akciji sodelovalo na OŠ narodnega heroja Hrastnik. 11 oddelkom so pouk popestrili: - Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, Rdeči križ Slovenije - OZ Hrastnik, Atletski klub Rudar Trbovlje, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, Društvo rudarska godba Hrastnik, Društvo marionetno gledališče Jurček, Društvo pihalna godba Steklarna Hrastnik, Kulturno društvo ples za stres - anistres, Kulturno umetniško društvo Veter, Fotosekcija Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku in Društvo zasavskih klekljaric Srčevke.

V petek se učencem na OŠ Ivana Skvarče Zagorje predstavljajo 4 društva in sicer: Rdeči križ Slovenije – območno združenje Zagorje, PGD Zagorje, Društvo prijateljev mladine Zagorje, Policijsko veteransko društvo sever Zasavje.

V spodnji galeriji pa nekaj utrinkov letošnje akcije.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00