Spletno usposabljanje ZaNVO: Občni zbori na daljavo - kdo ga lahko priredi in kako?

Za predstavnike nevladnih organizacij, ki ste odgovorni za vodenje organov (občnih zborov, skupščin, nadzornih odborov, disciplinskih komisij, ipd.), organiziramo brezplačno spletno usposabljanje, v sredo, 9. 3. ob 16. uri. Na njem boste izvedeli vse o pravilni izvedbi občnih zborov ter drugih sej organov na daljavo. Posebej bi vas želeli seznaniti, kakšna pravila veljajo sedaj, ko ni več razglašena epidemija oz. kako pravilno urediti in pripraviti dokumentacijo (statute, vabila), da bo vse tako, kot mora biti. 

Vsebina delavnice:

  • Kako veljavno izpeljati zbor članov na daljavo?

  • Kaj je potrebno paziti pri organizaciji in izvedbi, katera pravila upoštevati?

  • Kaj vse naj mora vsebovati vabilo?

  • Kako zagotoviti razpravo in glasovanje?

  • Ali lahko še vedno izvedemo sestanke organov društev in občne zbore članov na daljavo, tudi če tega naš temeljni akt (statut) ne ureja?

  • Kako urediti možnost zbora članov in sestanke organov na daljavo?

  • Kako je sedaj s podaljševanjem mandatov zastopnikom?

  • Kaj smo se naučili v preteklem letu?  Katere posebnosti naj bodo še urejene v temeljnih aktih za lažje upravljanje društva? 

  • Predstavitev različnih načinov glasovanja, vključno s predstavitvijo programa za tajna glasovanja Helios Voting.

Termin:

Sreda, 9. 3. 2022, od 16.00 do 18.00

Izvajalka:

Delavnico bo vodila Petra Cilenšek, vodja pravne službe na Centru nevladnih organizacij Slovenije in strokovnjakinja za zakonodajo, ki se tiče nevladnega sektorja. Petra Cilenšek je v preteklih dveh letih vodila vse pomembne delavnice in pravne posvetovalnice o protikoronskih zakonih in ukrepih, relevantnih za nevladne organizacije.

Program za glasovanje Helios Voting bodo predstavili kolegi iz Stičišča Središče.

Prijava:

Usposabljane je brezplačno za predstavnike nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) iz celotne Slovenije in bo potekalo preko zooma. Povezavo preko katere boste dostopali do dogodka na spletu boste prijavljeni prejeli na vaš e-naslov dan pred dogodkom. Število mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo tukaj.

Brezplačno spletno usposabljanje organizirajo kolegi iz Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo. Kot del mreže ZaNVO Regionalni center NVO nudi podporno okolje nevladnim v zasavski regiji, svoje regijsko stičišče poiščite na povezavi www.zanvo.org.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00