Dan odprtih vrat

V četrtek, 29. 9. 2016, med 16.00 in 20.00 uro, ZLHT – Regionalni center NVO organizira Dan odprtih vrat. Brezplačni dogodek je namenjen društvom, zasebnim zavodom in ustanovam iz zasavske regije. Udeleženci dogodka se bodo lahko seznanili s tem, kako do spletne strani, spoznali primerne razpise za njihovo nevladno organizacijo, se seznanili s pravnim vidikom vodenja nevladnih organizacij in usmeritvami pri vodenju računovodstva za nevladne organizacije.

Predstavitve bodo potekale v sproščenem vzdušju z vključevanjem vprašanj udeležencev. Dogodek je med drugim namenjen tudi temu, da vas seznanimo z delom in sodelavci Regionalnega centra NVO.

Dogodek se bo odvijal v četrtek, 29. 9. 2016 v dvorani MC Trbovlje, Ul. 1. junija 18 v Trbovljah

Program:

 

16.00 – 16.30

Kako enostavno do spletne strani za nevladno organizacijo?


Spletna stran predstavlja hitro in poceni komunikacijo z uporabniki vaših storitev, zato si zagotovite večjo prepoznavnost vaše nevladne organizacije z lastno spletno stranjo. Omogočimo vam, da enostavno in brez večjih stroškov pridete do spletne strani, ki jo enostavno urejate sami in dopolnjujete z aktualnimi vsebinami. Spoznali boste, kako tipske spletne strani za nevladne organizacije izgledajo, kaj vam nudimo in kako nato sami dodajate in urejate vsebine na spletni strani.

 

16.45 – 17.30

Na katerih razpisih lahko pridobimo sredstva za našo nevladno organizacijo?


Tistim nevladnim organizacijam, ki se sprašujete, kje najti ustrezen razpis s katerim boste financirati svoje projekte in programe je namenjena ta predstavitev. Na njej boste spoznali, kateri razpisi za določeno področje obstajajo, kdaj so roki za prijavo, kakšna so zneski financiranja, kaj financirajo in kakšni so pogoji za prijavo. Tako boste na enem mestu spoznali primerne razpise za vašo nevladno organizacijo.

 

17.45 – 18.45

Pravni pogled: uspešno in sodobno upravljanje nevladne organizacije


Kakšne so zakonske obveznosti uspešnega in sodobnega upravljanja NVO?  Ima društvo preveliko organov in premalo aktivnih članov? Poznate vsa pravila za izvajanje dejavnosti organizacije? V kratkem pregledu boste spoznali, kateri so obvezni organi v organizaciji, na kaj vse morate biti pozorni, ko spreminjate ustanovitveni akt, katere notranje akte/pravilnike nujno potrebujete in kateri so priporočeni.  

 

19.00 – 20.00

Uspešno vodenje računovodstva v nevladnih organizacijah


Seznanite se z računovodsko zakonodajo, z načini vodenje računovodstva za nevladne organizacije in dobrim praksam vodenja urejanega računovodstva v nevladnih organizacijah. Tako se boste pripravili na izdelavo zaključnega poročila. Namenjena je predsednikom, tajnikom in blagajnikom NVO oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v NVO.

 

16.00 – 20.00

Prijava na dodatno posvetovanje in pogovor s predavatelji


Če imate konkretna vprašanja in dileme na razpisane teme in bi se radi o njih pogovorili z izvajalci, se lahko pred ali po določeni predstavitvi prijavite na dodaten posvet. Pri prijavi pod opombe pripišite na katerem področju želite dodatno posvetovanje (spletne strani, razpisi, pravna vprašanja, računovodstvo), kaj konkretno vas zanima in uro.

 

E-prijava na dogodek

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse predstavnike društev, zasebnih zavodov in ustanov iz zasavske regije. Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije je potrebna predhodna e-prijava. Prijavite se lahko na posamezno predstavitev, izberete vsa predavanja ali se še dodatno naročite za pogovor z izvajalci predavanj. Prijave sprejemamo do zasedenosti mest na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.