Prednovoletno srečanje predstavnikov nevladnih organizacij osrednje Slovenije

Že star slovenski pregovor pravi »v slogi je moč« in sporoča, da povezovanje med ljudmi in dobri medsebojni odnosi povečajo njihovo učinkovitost. To je še posebej pomembno za uspešno delo v nevladnih organizacijah, kjer delo opravljajo večinoma prostovoljci v svojem prostem času.

Na Stičišču NVO osrednje Slovenije smo tekom leta iz strani nevladnih organizacij večkrat zaznali lokalno potrebo po več povezovanju in sodelovanju, zato tudi odločitev o organizaciji prednovoletnega srečanja, kjer so se zbrali predstavniki različnih nevladnih organizacij osrednje Slovenije.
     
Udeležba na dogodku je bila dobra priložnost za povezovanje, izmenjavo izkušenj, mnenj, ter vzpostavljanje vezi za sodelovanje med nevladnimi organizacijami v naslednjem letu. Ker živimo v informacijski dobi je poleg vzdrževanja osebnega stika in komunikacije pomembno tudi povezovanje preko različnih družbenih omrežij, zato smo v goste povabili Tamaro Langus, komunikologinjo in strokovnjakinjo za družbena omrežja.

Med drugim smo izvedeli, da učinkovito komuniciranje na družbenih omrežjih zahteva primerno strategijo in vsebino in da so najboljše objave na družbenih omrežjih prav tiste, ki spodbujajo vpletenost in sodelovanje. Vsem predstavnikom nevladnih organizacij zato želimo čim več medsebojnega sodelovanja in vpletenosti tudi v letu, ki prihaja.

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.