Sodelujte pri reševanju Lokalnega izziva v Kamniku

Si želite soustvarjati lokalno skupnost in imate dobre ideje?
Sodelujte na »Lokalnem izzivu Kamnik«.

Iskali bomo inovativne ideje in korake za razreševanje lokalnih potreb. Dogodek je neprofitne narave, glavni namen je spodbujanje iskanje rešitev, ki pozitivno prispevajo k razvoju lokalnega okolja in družbe. 

Kdo se lahko prijavi? »Lokalni izziv« je dogodek, kamor vabimo predstavnike nevladnega, javnega in gospodarskega sektorja, prostovoljce, strokovnjake, študente, posameznike in druge, ki si prizadevajo najti inovativne rešitve v lokalni skupnosti.

 

Lokalne potrebe, ki bodo v središču dogodka:

  • Kako povečati medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo?
  • Kako obdržati mlade v lokalnem okolju?
  • Kako zmanjšati količino zavržene hrane?

Kdaj? Torek, 16. oktober 2018 (17:00-20:00)

Kje? V prostorih MC Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik.

Prijava: udeležba na dogodku je brezplačna, s predhodno prijavo na povezavi. Prijave sprejemamo do 14. oktobra 2018. Več informacij na klavdija.tomazic@consulta.si ali po telefonu 01 3209 484.

Potek dogodka: na podlagi predhodnih prijav se bodo oblikovale delovne skupine, znotraj katerih boste člani izmenjevali ideje, znanja in rešitve za razreševanje izbrane lokalne potrebe. Preko moderiranega skupinskega dela boste udeleženci pripravili idejno rešitev, kako zadovoljiti izbrano lokalno potrebo in opredelili korake za njeno reševanje. Vse skupine bodo ob koncu dogodka predstavile svoje idejne rešitve. Skupina z najboljšimi idejnimi rešitvami bo zmagovalna in bo prejela podporo za realizacijo rešitve (svetovanja, mentorstva) v vrednosti do 300,00 EUR.

 

Organizator dogodka je Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki zagotavlja podporno okolje nevladnim organizacijam v regiji in s svojimi aktivnostmi prispeva k izboljšanju strateškega položaja nevladnih organizacij v osrednjeslovenski regiji.

Tekom dogodka bodo zagotovljen odmor s prigrizki.

Ste pripravljeni sprejeti izziv?

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619