Sprejmite nove prostovoljce v svojo organizacijo

Okrepite svoje delovanje s pomočjo prostovoljcev, ki so prejemniki denarne socialne pomoči. V okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije spodbujamo vključevanje prejemnikov denarne socialne pomoči med prostovoljce. V ta namen izdelujemo seznam prostovoljskih organizacij iz regije, ki bi v svoje vrste sprejele nove prostovoljce in promoviramo prostovoljstvo med prejemniki.

Zakaj sodelovati?

Mnoge nevladne organizacije  vključujejo v svoje delo prostovoljce. Da bi v prostovoljno delo privabili čim več posameznikov, tudi tistih z manj priložnostmi, smo se lotili promocije prostovoljstva med prejemniki denarne socialne pomoči in brezposelnimi.

Ob mnogih razlogih, zaradi katerih se ljudje vključujejo v prostovoljno delo (pomoč nevladnim organizacijam, pridobivanje novih izkušenj, sklepanje novih poznanstev), je sedaj na voljo še možnost uveljavljanja pravice do višje denarne socialne  pomoči. Prejemniki denarne socialne pomoči, ki so prostovoljci v nevladni organizaciji, so namreč upravičeni do dodatka za delovno aktivnost. Zanj lahko zaprosijo prostovoljci, aktivni v tistih NVO organizacijah, ki so vpisane v vpisniku prostovoljskih organizacij na AJPES –u. Prostovoljec in nevladna organizacija morata tudi podpisati dogovor o prostovoljskem delu za najmanj 24 ur letno.

Vključitev posameznikov v prostovoljno delo v nevladnih organizacijah lahko pomembno prispeva k njihovi boljši vključenosti v družbo. S prostovoljnim delom v NVO si lahko nabirajo izkušnje z različnih področij dela, pridobijo nove delovne izkušnje in odkrijejo nove priložnosti za zaposlitev ali si le razširijo nov krog poznanstev.

Nevladne organizacije na drugi strani lahko pridobijo pomoč prostovoljcev, ki jo potrebujejo za izvajanje svojih aktivnosti, nove člane in boljše izvajanje svojih aktivnosti.

Kako sodelovati?

Da bi socialno ogroženim posameznikom omogočili, da so kljub svojemu statusu delovno aktivni in da se počutijo vključene v družbo, smo na spletni strani ustvariti seznam prostovoljskih organizacij Osrednjeslovenske regije, ki bi v svoje vrste sprejele nove prostovoljce. 

Če ste zainteresirani za sodelovanje in ste vpisani v vpisnik prostovoljskih organizacij na AJPESu nam na info@consulta.si sporočite:

  • naziv in naslov vaše organizacije, spletno sran
  • kontaktno osebo, telefonsko številko in elektronski naslov
  • kratek opis, za katera dela bi potrebovali prostovoljce (npr. pomoč pri izvedbi prireditve, urejanje pohodnih poti, družabništvo starejšim osebam, administrativna dela, urejanje spletne strani…)
  • lokacijo izvajanja del 
  • za koliko časa potrebujete prostovoljce (krajše ali daljše časovno obdobje, celo leto, ob določenih dnevih v letu ali morda določenih mesecih v letu).

Dodatne informacije: 

E: info@consulta.si 

T: 059 927 619  

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru