NVO s potencialom se predstavi: Društvo za kakovost življenja Leteča želva

Predstavljamo vam naš nov NVO s potencialom. NVOp je nevladna organizacija, ki se želi izpopolniti na organizacijskem, strokovnem ali zagovorniškim področju. Nedavno se nam je pridružilo društvo Leteča želva, ki je bilo ustanovljeno leta 2017. Društvo je nastalo z namenom širjenja telesu prijaznih športno rekreativnih dejavnosti, predavanj, delavnic in tečajev na področju Domžal in okolice. 

Želijo vključiti vse starostne skupine, da z ustvarjanjem pozitivno naravnane kritične mase ljudi, ustvarjajo boljši svet za nas in naše otroke. S širjenjem tako imenovanega Energetskega polja (Qi) ljubezni lahko poglobimo medsebojne odnose, si pomagamo, da v tem hitrem tempu še ohranjamo preproste in sočutne odnose med seboj. Njihova osnovan dejavnost temelji na vadbi Zhi Neng Qi Gong. 
 
Kaj delajo oz. so počeli do sedaj?
 
  • Organizirajo tedenske vadbe Zhineng Qigong,
  • Vodijo študijsko skupino Zhineng Qigong – poglabljanje v teoretični del forme,
  • Vodijo brezplačne vadbe v domu starejših MGC Bistrica, 
  • Vsako poletje v Češminovem parku v Domžalah ponujajo brezplačno vadbo Taiji s palicami in meči,
  • 31.8.2019 bodo organizirali dogodek SVOBODA GIBANJA – DAN STRPNOSTI IN NENASILJA; povezovanje preko gibalnih veščin z različnim kulturnim ozadjem;
  • Lansko leto so sodelovali na taboru pod organizatorjem Društvo na zeleni veji – Qigong retreat, 
  • Lansko leto so začeli s pilotno študijo na OŠ Preserje pri Radomljah in jo letošnje leto razširili v raziskavo, katere rezultate bodo že drugič zapovrstjo predstavili na mednarodni konferenci Mindfulness. Strokovni članek lahko najdete v zborniku prispevkov na TEJ POVEZAVI, na strani 50.
  • Organizirajo Gong zvočne kopeli, predavanja na temo zdravega načina življenja in skrbi za okolje z gosti, delavnice za poglabljanje v Zhineng Qigong forme, meditacije za Zemljo, 
  • Sodelujejo z osnovnimi šolami v oblikah športnih dni, 
  • Redno sodelujejo na dogodkih kot so Veter v laseh, Spoznajmo se, Dan za mlade, NVO gre v šolo itd.
Kaj želijo?
 
Društvo Leteča je relativno mlado društvo z mlado, zelo izobraženo in tehnično podkovano ekipo. Pripomoči želijo k kvalitetnemu preživljanju prostega časa za vse generacije, spodbuditi želijo zavedanje in aktivno delovanje na področju uravnovešanja telesa in samozdravljenja. Mladim želijo ponuditi odmik v mir od navala informacij medmrežja in telefonov, jim pomagati stopiti v stik s sabo preko Qigong in Taiji vadbe na enostaven in zabaven način. Ponuditi želijo tudi rehabilitacijsko tehniko ljudem s poškodbami možganov ali omejenimi čutilnimi zaznavami. Želijo ponuditi prakso mladim parom, ki imajo težave z zanositvijo, mladim staršem pa pomagati pri zbliževanju s partnerjem in otrokom. 
 
 
Naš nov NVOp lahko zaenkrat kontaktirate preko njihove FB strani ali spletne strani APM
Na njihovi poti jim ob strani stojimo tudi mi – Stičišče nevladnih organizacij osrednje Slovenije. H koriščenju naših uslug vabljene tudi druge nevladne organizacije, ki se trudite za boljše razmere okoli vas. Pišite nam na e-naslov: info@consulta.si ali pokličite na 01 3209 484.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru