Župan Medvod je član kar treh nevladnih organizacij.

V tokratnih novičkah objavljamo povzetek intervjuja župana Medvod. G. Nejc Smole je zelo aktiven tudi v nevladni sferi, saj je sam aktiven kar treh nevladnih področjih. Svojo kulturno strast izraža kot aktivni član v vlogi režiserja in igralca Kulturnega in umetniškega društva Smlednik. Član pa je še v dveh turističnih društvih in lokalnem gasilskem društvu. 

Gospod Smole na vprašanje o zaznanih spremembah v preteklem mandatu pravi, da je bil največji korak narejen z ustanovitvijo Javnega zavoda Sotočje Medvode z namenom strokovnega vodenja področja kulture in kulturne dediščine, mladine, športa in turizma z namenom povečati komunikacijo med društvi, povezati društva pri skupnih projektih in jih vpeti v vzgojo in izobraževanje v vrtcu in šolah, svetovanjem, vodenjem skupnih in samostojnih projektov. Razvili so se projekti Medvode v gibanju, Evropski teden mobilnosti, Medvoški kulturni festival, katerim sledi množica društev in prostovoljcev. Občini je uspelo povezati NVO pri aktivnostih za pridobitev nazivov Prostovoljstvu prijazna občina in Branju prijazna občina. G. župan je mnenja, da so dosegli večjo transparentnost porabe javnih sredstev z različnimi javnimi razpravami, poročanji, posveti, javnimi razpisi in rednim informiranjem preko javnih občin in družbenih omrežij. Sprejeti so bili novi pravilniki za javne razpise na področjih turizma, socialnega varstva, prireditev, otroških in mladinskih programov. V preteklem mandatu je Občina pripomogla k so ustanovitvi LAS Za mesto in vas, ki bo v tej finančni perspektivi za projekte namenil prek 1,6 milijona evrov. Poudaril je tudi, da je dostopnost župana in občinske uprave v celotnem mandatu kazala njihovo pripravljenost na sodelovanje in vpetost v reševanje izzivov posameznih društev in posameznikov. G. župan je tudi sam aktivni član Kulturno umetniškega društva Smlednik obenem pa je član tudi v dveh turističnih društvih in lokalnem gasilskem društvu. Sodelovanje z društvi oziroma s člani in predsedniki je del vsakodnevnega dela. G. Smole je izpostavil, da bo potrebno v Občini sprejeti dolgoročne strategije, ki so trenutno v fazi priprave, v kateri sodelujejo tudi lokalne nevladne organizacije. Večji izziv vidi v medgeneracijskem sodelovanju in vključitvi mladih v različna področja življenja in oblikovati podmladke društev. Največjo vlogo nevladnih organizacij g. župan vidi v obrambni liniji pred tem, da bi Medvode postalo spalno naselje. Zelo je zadovoljen, da jih tako veliko število deluje v tako različnih spektrih družbenega življenja. Izpostavil je društvo Barka, ki je društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, saj so že 20 let aktivni njihovem lokalnem okolju, z njimi pa Občina tudi odlično sodeluje. Celoten intervju, ki nam ga je podal g. Nejc Smole, si lahko preberete TUKAJ.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru