Župan Moravč meni, da so moravška društva izjemno aktivna.

V Občini Moravče smo novo izvoljenega župana povprašali o njegovem pogledu na nevladni sektor. Pravi, da delovanje moravških nevladnih organizacij vidi kot bistven element samoorganizirajoče civilne družbe. »Njihov prispevek je vsekakor pomemben za nas, ker bogati naše okolje in dopolnjuje delovanje tako občine kot države«, se glasijo besede dr. Balažica. 

Vnaprej si želi dobrega sodelovanja z nevladnimi organizacijami, predvsem si bodo iz strani Občine prizadevali za še več dialoga. Meni, da bi bilo sodelovanje nevladnih organizacij na političnem področju lahko širše in aktivnejše. Gospodu županu se zdi pomembno vključiti nevladne organizacije v procese odločanja, preko medsebojnega dialoga, pa bodo skupaj ugotovili najbolj optimalno obliko komunikacije. Na vprašanje o prihodnjih izzivih na področju sociale, mladih, športa, turizma in kulture je g. župan odgovoril, da so vsa ta področja v Občini Moravče bila doslej finančno podhranjena, vendar pa so kljub temu društva delovala izjemno aktivno. Obenem je napovedal, da bo na vseh teh področjih v prihodnje potrebno narediti še več in jih hkrati tudi sistemsko urediti. 
Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.

 

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru