Usposabljanje za izvedbo moderiranih posvetov, zborov, sestankov

Brezplačno usposabljanje bo potekalo v petek, 12. 12. 2014, ob 14.30 uri v konferenčni dvorani Hiše EU na Bregu 14 v Ljubljani. Namenjeno je spodbujanju aktivnega evropskega državljanstva med nevladnimi organizacijami, ki spodbujajo razvoj zagovorništva in civilnega dialoga na lokalni in regionalni ravni, da se seznanijo in osvojijo tehnike moderiranja posvetov, zborov in sestankov.  

Metoda se uspešno izvaja v samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti v Mariboru že več kot eno leto. Ti posveti potekajo brez predsednikov, predstavnikov, sekretarjev in podobnih hierarhičnih družbenih funkcij. Da pa bi lahko ti posveti enakopravnih udeležencev prinašali čim boljše rezultate pa je potrebno, da so ti sestanki usmerjani in moderirani. Moderatorji takšnih sestankov morajo uporabljati metode nehierarhičnega organiziranja, ki zagotavljajo enakopravnost med udeleženci, nevtralnost in neavtoritarnost moderatorjev.

Metoda je uporabna tudi za posvete, zbore in sestanke, ki jih nevladne organizacije pripravljate za svoje člane ali pri organizaciji posvetov s širšo javnostjo.

Na usposabljanju boste spoznali:

  • kako na posvetih, zborih in sestankih učinkovito komunicirati,
  • kako vzpodbuditi aktivacijo med udeleženci,
  • kako usmerjati in povezovati razpravo,
  • kako pripraviti primeren prostor,
  • kako izluščiti prioritete,
  • kako doseči širši konsenz med udeleženci,
  • kako vzpostaviti delovno skupino.

Izvajalec: 

Matic Primc, moderator na zborih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti v Mariboru. Več na http://www.imz-maribor.org.

Prijava:

Prijavite se lahko preko e-prijave do četrtka, 11. 12. 2014 oz. do zasedenosti mest na tej povezavi. Delavnica je brezplačna za nevladne organizacije (društva, zasebne zavode in ustanove) iz osrednje Slovenije.

Dodatne informacije:

Klara Kržišnik, klara.krzisnik@consulta.si

Vljudno vabljeni! 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru