Usposabljanje za pripravo kampanj množičnega financiranja oz. crowdfundinga

Množično financiranje je način zbiranja sredstev v obliki manjših finančnih prispevkov s strani velikega števila podpornikov za uresničitev projektov in programov organizacij. Namenjeno je pripravi konkretne kampanje za množično financiranje in objavi na eni od platform za množično zbiranje sredstev s katerimi sodelujemo. Usposabljanje bo potekalo v četrtek, 23. 4. 2015 od 16.30 do 20.00 ure na Vojkovi 63 v Ljubljani.

Sredstva se lahko zbirajo za najrazličnejše projekte ali programe, ki jih izvajate: dobrodelne, umetniške, glasbene, za izvedbo vaših osnovnih dejavnosti ali za sofinanciranje projektov.

Brezplačno usposabljanje je namenjeno predstavnikom nevladnih organizacij (društvom, zasebnim zavodom in ustanovam) iz Osrednjeslovenske regije, da pripravite konkretno kampanjo za množično financiranje in jo objavite na eni od platform za množično zbiranje sredstev s katerimi sodelujemo.

Sodelujočim organizacijam bo na voljo usposabljanje in pomoč pri pripravi materialov za kampanjo ter podpora pri izvedbi in objavi kampanje na platformi.

Na usposabljanju boste:

  • spoznali, kaj je crowdfunding oz. množično zbiranje sredstev
  • začeli s pripravami crowdfunding kampanje in razvojem svoje ideje
  • načrtovali aktivnosti in pripravljali vsebino za svojo kampanjo
  • spoznali, kaj sledi po objavi kampanje na platformi oz. kako skomunicirati kampanjo, da boste zbrali zastavljena sredstva
  • izvedeli, kaj sledi po zbiranju sredstev

Pred usposabljanjem: Ker je predvideno praktično delo na razvoju vaše kampanje za zbiranje sredstev je pomembno, da imate pred prijavo idejo za kakšen namen in koliko sredstev želite zbrati. Na podlagi poslanih predlogov bomo izbrali udeležence usposabljanja.

Po usposabljanju: Med udeleženci usposabljanja bomo glede na oblikovane predloge na usposabljanju nato izbrali organizacije, ki jim bomo v nadaljevanju pomagali, da kampanjo za zbiranje sredstev objavijo na platformi za zbiranje sredstev.

Izvajalci:

Anže Kokot, Marina Markežič in Vladimir Milošević iz Zavoda ZMAG, ki postavlja lastno platformo za množično financiranje, pomaga pri kampanjah množičnega financiranja in promociji tovrstnega zbiranja sredstev v Sloveniji.

Prijava in izbor udeležencev usposabljanja:

Prijavite se lahko preko e-prijave na povezavi do torka, 21. 4. 2015. Pri prijavi pod opombe na kratko predstavite, za kakšen namen želite zbirati sredstva, spletno stran vaše organizacije in koliko sredstev bi radi zbrali. Ker je število mest na usposabljanju omejeno, bomo glede na prejete prijave in predloge izbrali udeležence usposabljanja in vas o tem obvestili najkasneje v sredo, 22. 4. 2015. 

Dodatne informacije:

Za dodatne informacije pišite na info@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

 

Vljudno vabljeni!

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru