Usposabljanje za vodje nevladnih organizacij

Brezplačno usposabljanje je namenjeno spoznavanju s sodobnimi načini upravljanja NVO, z zakonskimi obveznosti NVO in najpogostejšimi težavami s katerimi se NVO srečujejo. Namenjena je predvsem ustanoviteljem in vodstvenim osebam v NVO (kot so npr. predsedniki društev, direktorji zasebnih zavodov, tajniki, sekretarji, člani izvršnih ali upravnih in nadzornih odborov) ali tistim, ki bodo to šele postali. Potekalo bo v petek, 6. 2. 2015, od 17.00 do 20.00 ure v prostorih Zavoda ŠOLT na Vojkovi 63 v Ljubljani.

Na delavnici boste spoznali:

  • zakonska določila o vodenju in upravljanju NVO,
  • zastopanje v NVO,
  • kakšna je odgovornost vodje,
  • katere organe naj NVO ima,
  • kako voditi sestanke,
  • kako spremeniti temeljni akt.

Izvajalka:

Petra Cilenšek, uni.dipl.pravnica, je strokovna sodelavka Stičišča NVO osrednje Slovenije, ki nudi podporo in pomoč nevladnim organizacijam na pravnem področju, katerim pomaga s svojim pravnim znanjem in izkušnjami pri optimalnem delovanju in vodenju NVO ter pripravi pravnih podlag pri zagovorniških akcijah.

Prijava:

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije iz Osrednjeslovenske regije. Prednost pri prijavi imajo člani Mreže NVO osrednje Slovenije. Prijavite se lahko preko e-prijave do četrtka, 5. 2. 2015 oz. do zasedenosti mest na tej povezavi. Ob prijavi lahko navedete svoja konkretna vprašanja na katere bi želeli na delavnici dobiti odgovore.

 

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na petra.cilensek@consulta.si.

Vljudno vabljeni!

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru