Valilnica projektnih idej

V torek, 20.8.2019 ob 17.00 bo v prostorih ZLHT Regionalnega centra NVO v Zagorju, Cesta Borisa Kidriča 2, potekala Valilnica projektnih idej namenjena študentom in NVO, da se spoznajo s priložnostmi, ki jih nudi projektno delo v okviru aktualnega razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK). 

 

Namen Valilnice je povezati nevladne organizacije s študenti, poiskati primerne ideje in jih tudi realizirati skozi prijavo na razpis. 

 

Zakaj sodelovati v Valilnici?  

 
Študenti bodo pridobili znanje in izkušnje s področja prijav na razpise, se povezali z nevladnimi organizacijami, ob realizaciji ideje pa pridobili tudi dragocene profesionalne kompetence, ki jim bodo koristile na njihovi karierni poti.  
 
Delo v nevladnih organizacijah je lahko odlična priložnost za nabiranje izkušenj, pridobivanje kompetenc, ter pogosto predstavlja odskočno desko za druge zaposlitvene priložnosti. Delati nekaj kar te veseli, motivira in obenem vračati v družbo s sodelovanjem v družbeno koristnih aktivnostih, je tista dodana vrednost, ki predstavlja razliko med klasičnimi oblikami zaposlovanja in delom v društvih. Društva so lahko zaposlovalci in mladi lahko aktivno prispevajo k kreiranju delovnih mest, ki so jim pisana na kožo. 
 
Nevladnim organizacijam pa udeležba na dogodku ponuja priložnost za povezovanje s študenti, potencialno krepitev kadra ter odpira možnosti za pridobivanje sredstev za izvedbo programa ali realizacijo novih skupnih idej, ki jih bodo sooblikovali s študenti.  
 
 

Kakšni so projekti v okviru razpisa ŠIPK?

 
So trimesečni projekti, ki nudijo kritje stroškov dela študentom, mentorjem iz nevladnih organizacij in mentorjem iz fakultet ter drugih visokošolskih ustanov. Prijavljeni projekti morajo biti družbeno koristni in  pripevati k reševanju različnih problematik iz lokalnega okolja. 
 
Več o razpisu najdete na povezavi.
 

 

Program:

 

20. 8. 2019

od 17.00 do 19.00

  • predstavitev razpisa ŠIPK 
  • predstavitev projekta sofinanciranega v okviru razpisa ŠIPK ter zaposlitvenih priložnosti, ki jih to prinaša, gost Aljoša Petek (PIC –pravno informacijski center) 
  • oblikovanje projektnih idej in partnerstev med študenti in nevladnimi organizacijami

 

V nadaljevanju se bodo zbrane ideje pod mentorstvom ZLHT Regionalnega centra NVO razvile v projektne predloge in oddale na razpis.

 

Kako se prijavite?

 
Prijave zbiramo na info@consulta.si ali preko telefona 059 927 619. Udeležba na dogodku je brezplačna. 
 
Dogodek organiziramo v sodelovanju z mladinskimi centri Zagorje, Hrastnik, Litija, Trbovlje in študentskimi organizacijami iz zasavske regije.
 
Vljudno vabljeni!
 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru