Vključevanje prostovoljcev v zasavski regiji

Zaradi potrebe po promociji prostovoljstva in vključevanju prostovoljcev v organizacije želimo naše aktivnosti na tem področju še nadgraditi s t.i. Klubom zasavskih prostovoljcev. Ker želimo podporo za prostovoljstvo in Klub zasavskih prostovoljcev snovati skupaj z vami, nevladne organizacije iz zasavske regije vabimo, da odgovorite na nekaj kratkih vprašanj na povezavi.

Na ZLHT - Regionalnem centru NVO, v sodelovanju s Slovensko Filantropijo izvajamo podporne aktivnosti za razvoj prostovoljstva v zasavski regiji. Vaše potrebe po prostovoljcih nam sporočite na info@consulta.si in jih vpišite  v Posredovalnico prostovoljskih del, ki deluje v okviru portala Slovenske filantropije prostovoljstvo.org.

Članstvo v Slovenski mreži prostovoljskih organizacij vam omogoča objavo vaših prostovoljskih del oziroma potreb po prostovoljcih v Posredovalnici prostovoljskih del. Vpis v posredovalnici vam omogoča razširiti vest o potrebah po prostovoljcih med bazo vključenih prostovoljcev na Slovenski filantropiji, ki si želijo vključiti v aktivnosti. Če niste član Slovenske mreže prostovoljskih nam vašo potrebo po prostovoljcih sporočite na info@consulta.si. Na naši strani in preko naših kanalov vam bomo vest o vaših potrebah pomagali učinkovito razširili po zasavski regiji.  

Vaše potrebe po prostovoljcih bodo tako poleg objave v Posredovalnici prostovoljskih del, ki deluje na portalu prostovojstvo.org predstavljene še v naših komunikacijskih kanalih spletni strani: www.consulta.siFB skupina ZLHT - nevladne organizacije zasavske regije in v rednem mesečnem Zasavskem nevladniškem E - obvestilniku. Poleg tega vas bomo po potrebi povezali z organizacijami, ki združujejo prostovoljce in vam z veseljem odgovorili še na vsa morebitna vprašanja in dileme iz področja prostovoljstva. 

Nadgradnja aktivnosti na tem področju, ki jo snujemo v okviru Kluba zasavskih prostovoljcev pa bi vključevala izgradnjo in vodenje baze aktivnih prostovoljcev in organizacij, ki združujejo prostovoljce iz zasavske regije in izdelali sistem obveščanja o potrebah po prostovoljcih, prostovoljskih delih in akcijah v regiji ter aktualnih zadevah s področja prostovoljstva. V okviru Kluba zasavskih prostovoljcev načrtujemo tudi srečanja prostovoljcev iz zasavske regije. 

Vprašalnik je dosegljiv na tej povezavi.

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.