Kako vzpostaviti okolje Office 365?

Na delavnicah z naslovom Brezplačna Microsoft orodja za nevladne organizacije, ki smo jih izvedli med 9. in 16. majem 2022,  smo si ogledali kako poteka postopek registracije in vzpostavljanja okolja Office 365.

Neprofitne in nevladne organizacije tj. društva, zavodi in ustanove imate možnost uporabe brezplačnega paketa Microsoft 365 Business Basic ob pogoju, da izpolnjujete naslednje pogoje:

  • Imate priznan pravni status dobrodelne organizacije kot ga določa država,
  • Delujete kot neprofitna organizacije,
  • Vaš cilj je pomagati širši skupnosti,
  • Potrdite Microsoftov protidiskriminacijski pravilnik
  • Licence dodelite le upravičenemu osebju

 Kako pridobiti brezplačna orodja?

 

Postopek pridobivanja brezplačne uporabe paketa Microsoft 365 Business Basic je enostaven in poteka v treh korakih:

  1. Registracija

Nevladne organizacije, ki si želite pridobiti možnost brezplačne uporabe paketa Microsoft 365 Business Basic najprej preverite ali izpolnjujete pogoje ter se prijavite za subvencijo. Dodatne informacije lahko poiščete tudi v razdelku »Pogosta vprašanja«. Celoten postopek izvedete kar na spletu. Začnete pa tu. Ob zaključenem postopku registracije pridobite omejen dostop do vašega okolja Office, razširjen dostop pa vam bo na voljo takoj, ko Microsoft zaključi s preverjanjem upravičenosti.​

Kako poteka celoten postopek registracije si lahko pogledate v spodnjem video posnetku:

  1. Preverjanje upravičenosti

Po zaključenem postopku registracije bodo Microsoftovi strokovnjaki preverili ali res izpolnjujete vse pogoje za upravičenost. Pri Microsoftu si prizadevajo, da bi izpolnjevanje zahtev upravičenosti ugotovili kolikor je le hitro mogoče, pri čemer postopek traja do 20 delovnih dni. Časovni okvir je odvisen od odzivnosti nevladne organizacije v zvezi z zahtevami po dodatni dokumentaciji oz. določenimi zahtevami države. Da bi postopek preverjanja zaključili kar se le da hitro, priporočamo, da v postopku registracije navedete telefonsko številko, kjer je vedno dosegljiv nekdo iz organizacije. Postopek preverjanja izpolnjevanja zahtev lahko skrajšate tudi tako, da med postopkom registracije navedete davčno številko ali matično številko vaše organizacije.

Ko bo vaša registracija odobrena boste prejeli e-pošto z obvestilom.

  1. Dostop do središča za neprofitne organizacije

Ko je vaša registracija odobrena, lahko dostopate do Središča za neprofitne organizacije in izkoristite prilagojene ponudbe za zagotavljanje sodelovanja, produktivnosti in varnosti vaše organizacije.

Vzpostavili ste okolje Office 365, kaj pa sedaj?

 

Ko je vaše okolje Office 365 vzpostavljeno lahko začnete s podeljevanjem licenc vašim sodelavcem. Brezplačni paket Microsoft 365 Business Basic omogoča, da si do 10 uporabnikov orodja prenese in naloži na svojo napravo (namizni, prenosni ali tablični računalnik) v največ 5 računalnikih s sistemom Windows ali računalnikih Mac na uporabnika, kar 300 uporabnikom pa lahko podelite licenco za spletno različico orodij kot so Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher in Access (Publisher in Access sta na voljo le za računalnike s sistemom Windows) . Več o orodjih, ki so na voljo v paketu pa tukaj

Kako podeliti licence si oglejte v spodnjem video posnetku:

 

Brezplačne delavnice organiziramo v okviru projekta 1,2,3 e-drustvo.si, ki se sofinancira iz Sklada za NVO v okviru Ministrstva za javno upravo. 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00