NVO gre v šolo

Šolsko leto se je zaključilo, mi pa se že aktivno pripravljamo na novega. V naslednjem šolskem letu – 2022/23, se bo odvijala že šesta akcija NVO gre v šolo. V zadnjem tednu septembra boste predstavniki društev, zavodov in ustanov na zasavskih osnovnih šolah zamenjali učitelje in s svojim programom na doživljajski in izkustven način učencem popestrili šolski dan.

 

»NVO gre v šolo« je akcija, v kateri povežemo šole in okoliške nevladne organizacije, tj. društva, zavode in ustanove (v nadaljevanju NVO). V zadnjem tednu septembra, od 26. do 30., bodo sodelujoče šole odprle svoja vrata NVO-jem, ki bodo dan zapolnili z interaktivnimi predstavitvami svojih organizacij.

Cilj akcije je, da otroci spoznajo katere nevladne organizacije delujete v njihovem okolju in kakšne dejavnosti izvajate, zato vas vabimo, da pripravite predstavitveni program, ki se lahko izvede tekom ene šolske ure in v katerem lahko učenci na zanimiv interaktiven način spoznajo s čim se ukvarjate. Na takšen način boste pri mladih vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji in jih povabili v svoje vrste, poleg tega pa boste spodbudili prostovoljsko delo v vašem kraju.

Informacije o sodelujočih šolah bomo imeli v mesecu avgustu, a kljub temu vas že zdaj vabimo k sodelovanju. Razmislite s čim, na kakšen način in kako se lahko najboljše predstavitev osnovnošolcem.

Več o akciji v šolskem letu 2021/22 si lahko preberete TUKAJ

Prijavite se na naše novice TUKAJ, spremljate spletno stran www.consulta.si in Facebook skupino, kjer bomo sproti objavljali informacije o poteku akcije NVO gre v šolo.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00