Slobodan Filipovič prejemnik priznanja RS za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2021. Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2021 prejel prostovoljec Slobodan Filipovič. Priznanje je Slobodan Filipovič prejel za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela na področju kulture in umetnosti.

 

Foto:  Bor Slana/STA

Slobodan Filipovič je ustanovitelj in predsednik Kulturnega društva Veter. Že več kot 30 let organizira dobrodelne koncerte, med drugim je bil aktivno vpet v izgradnjo novega Doma starejših Hrastnik. S prostovoljskim delom je prispeval k nakupu inhalatorjev Splošne bolnišnice Trbovlje, za otroške paraplegike v Kranjski Gori, organiziral je dobrodelni ples za gluhoneme v Ljubljani in pomagal mnogim mladim članom orkestra in učencem pri zaposlitvah ter reševanju stanovanjskih stisk. Za zagotovitev zaščitnih sredstev osebju Doma starejših občanov Hrastnik je v lanskem letu organiziral dobrodelni koncert. Slobodan Filipovič je tudi član upravnega odbora Društva vojnih invalidov Zasavja in aktivni član Zveze kulturnih društev Hrastnik.

Predsednik republike je prejemnicam in prejemnikom čestital z mislijo, da je podelitev tega najvišjega državnega priznanja za področje prostovoljstva poseben privilegij in velika čast. Gre za izraz hvaležnosti države in za navdih mladim, da sledijo vrednotam prostovoljstva, ki je "najžlahtnejši in najimenitnejši gradnik naše skupnosti", je dejal predsednik Pahor. Ob tem je poudaril, da si ne zna predstavljati Slovenije brez prostovoljskega dela.

Krajši video podelitve si oglete na TEJ POVEZAVI.

Čestitke!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00