Delavnica NVO s potencialom: Vizija organizacije: ko veš, kam greš

Strateško načrtovanje je proces, v okviru katerega si organizacija zada svoje poslanstvo in vizijo ter opredeli ključne izzive, ki jih mora premagati, da bo to dvoje tudi dosegla. Ali v vaši organizaciji imate dolgoročni načrt, ki ga vsi ključni akterji razumete približno enako in tudi uresničujete? Prestavite svoje dolgoročno načrtovanje v višjo prestavo!

Kam želimo kot nevladna organizacija priti čez 3 leta? Kaj želimo v tem času doseči? Kateri so ključni izzivi, s katerimi se moramo spopasti in kako se jih lotiti?

V Sloveniji imamo nadpovprečno število nevladnih organizacij, vendar pa so te, če jih primerjamo z veliko večino ostalih držav v EU, praviloma šibkejše. Vodje NVO imamo pogosto občutek, da capljamo na mestu, da se le redko kaj premakne na bolje, poleg tega pa se pogosto srečujemo z apatijo. Strateško načrtovanje je proces, v okviru katerega si organizacija zada svoje poslanstvo in vizijo ter opredeli ključne izzive, ki jih mora premagati, da bo to dvoje tudi dosegla. Ali v vaši organizaciji imate dolgoročni načrt, ki ga vsi ključni akterji razumete približno enako in tudi uresničujete? Udeležite se delavnice in prestavite svoje dolgoročno načrtovanje v višjo prestavo!

Na delavnici bomo preko praktičnih metod dela spoznali:

  • Kaj za našo organizacijo pomenijo pojmi družbeni problem, družbeni učinek, poslanstvo, vizija in strateški izzivi?
  • Katere ovire so najpogosteje posredi, da organizacija caplja na mestu, si ne zastavi svojega poslanstva in vizije in ne napreduje?
  • Kako zapisati dobro poslanstvo, vizijo in strateške izzive?
  • Kako spodbuditi tudi sodelavce k sodelovanju pri pripravi poslanstva, vizije in strateških izzivov?

Termin delavnice: četrtek, 29. 3. 2018 , od 17.00 do 20.30
Lokacija delavnice: Cesta Borisa Kidriča 2, 1410 Zagorje

O izvajalcu

Delavnico bo vodil Matej Cepin, ki deluje kot vodja organizacij in projektov, izvajalec usposabljanj, raziskovalec, pisec knjig in publikacij, svetovalec in skupnostni delavec. Področja njegovega dela so vseživljenjsko učenje, mladinsko delo, aktivno državljanstvo, socialne inovacije, menedžment nevladnih organizacij medgeneracijsko sodelovanje ter informacijska tehnologija. Vodi Socialno akademijo, nevladno organizacijo na področju aktivnega in odgovornega državljanstva.

Svojo udeležbo sporočite preko elektronske prijavnice  ali na info@consutla.si. Prijave na dogodek oddajte najkasneje do petka, 27.3.2018.  Prednost pri prijavi imajo NVO s potencialom.

Za več informacij nam pišite na info@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00