Prostovoljec leta 2018

Na ZLHT Regionalnem centru NVO z dnem 12.10.2018 objavljamo natečaj Prostovoljec leta 2018 za izbor najzaslužnejših prostovoljcev in prostovoljk ter prostovoljskih organizacij iz zasavske regije (Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje) v letu 2018. 

Namen javnega natečaja je podelitev priznanj tistim posameznikom in organizacijam, ki opravijo največ prostovoljnega dela in dosegajo največje učinke ter s svojim delovanjem pripomorejo k promociji in spodbujanju prostovoljstva v zasavski regiji.

Kdo so lahko predlagatelji kandidatov

Nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike in zasebne institucije vabimo, da predlagate posameznike in posameznice ter organizacije, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljce za prejem priznanja Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija 2018. Predlagatelj je lahko posameznik ali katerakoli organizacija zasebnega ali javnega prava.

Kdo se lahko poteguje za zasavsko priznanje Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija 2018

V proces izbora lahko predlagate prostovoljce in prostovoljke vseh starostnih skupin, ki prihajajo ali delujejo v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Trbovlje in Hrastnik ter organizacije, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljce in imajo sedež v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Trbovlje ali Hrastnik.

Ocenjevanje prijav

Ocenjevanje prijav bo izvedla strokovna komisija, ki bo izmed vseh prispelih predlogov oblikovala ožji izbor kandidatov za prostovoljca leta 2018 in Prostovoljsko organizacijo 2018. Izmed prijavljenih kandidatov bo na osnovi navedenih kriterijev strokovna komisija izbrala največ deset posameznikov in največ deset organizacij, izmed katerih bodo najzaslužnejše izbrali uporabniki z javnim glasovanjem, ki bo potekalo na spletni strani www.consulta.si in na spletnih straneh sodelujočih lokalnih in regionalnih medijev.

Podelitev priznanj

Na osrednjem dogodku Prostovoljec leta 2018, ki bo potekal letos v decembru, bodo priznanja prejeli trije najzaslužnejši prostovoljci ali prostovoljke ter tri najzaslužnejše prostovoljske organizacije iz zasavske regije.

Način oddaje in roki 

Predloge za prejem priznanja Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija leta 2018 lahko oddate z elektronsko prijavnico, ki jo najdete na www.consulta.si ali zanjo zaprosite z dopisom na elektronsko pošto kristijan.adamlje@consulta.si.

Rok za oddajo predlogov je sreda, 31.10.2018.

Glasovanje za najzaslužnejše prostovoljce in prostovoljke ter prostovoljske organizacije iz ožjega izbora bo potekalo med 12.11.2018 in 25.11.2018.

Podelitev priznanj bo 4.12.2018.

Obrazec za predlaganje posameznikov in posameznic za naziv Prostovoljec leta 2018

Obrazec za predlaganje organizacij za naziv Prostovoljska organizacija leta 2018

Celotno besedilo javnega natečaja

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru