Festival skupnosti v Litiji – priložnost za povezovanje

Ob občinskem prazniku občine Litija bo tudi letos potekal festival skupnosti, kjer je priložnost da se društva, zavodi, javni zavodi, krajevne/mestna skupnost, ... predstavite občankam in občanom, jim predstavite kaj vse se pri vas dogaja in po čem ste prepoznaniFestivalsko druženje bo letos potekalo v soboto 8.6.2024 od 9.00 do 13.00 na prostoru pred Mestnim muzejempred športno dvorano in na športnem igrišču pri OŠ Litija na Cesti komandanta Staneta.

Kot vsako leto je festival skupnosti prireditev na kateri imajo vse krajevne in mestna skupnost priložnost, da se predstavijo občankam in občanom, priložnost da predstavijo kaj vse zanimivega se dogaja pri njih in po čem so prepoznane, katera društva so aktivna in delovna. Na letošnjem festivalu skupnosti ne bo posebej izpostavljena nobena krajevna skupnost; vezno oz. glavno vlogo bo skozi letošnji festival skupnosti držal Svet za medgeneracijsko povezovanje, ki že v osnovi povezuje generacije med sabo in gradi nove vezi in sodelovanja.

Društva, zavodi in ustanove prijavite se na festival, kjer se lahko predstavite na odru, na stojnici ali na prireditvenem prostoru. Poleg kulinarične ponudbe, se lahko predstavite z:

  • zanimivo opremo stojnice (po čem ste najbolj prepoznavni) ter gradivi, letaki, izdelki, ki predstavljajo vaš kraj – karkoli pač imate.
  • delavnicami, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v kakšni rokodelski veščini
  • animacijo - igrami za otroke
  • zabavnimi igrami, ki bi pritegnile starejše
  • glasbenim, kulturnim in drugimi nastopi, za katere bo pripravljen oder
  • predstavitvami športnih dejavnosti, prikazom atraktivnih sposobnosti
  • lahko pripravite manjšo razstavo itd.

 

Festival skupnosti ob občinskem prazniku predstavlja skupno praznovanje vseh občank in občanov povezanih v 12 krajevnih in mestno skupnost. Festival skupnosti je priložnost, da se društva in druge organizacije predstavite občankam in občanom in jim predstavite vaše aktivnosti.

Festival skupnosti bo izpeljala Občina Litija v sodelovanju z ZKMŠ Litija, Razvonim centrom Srce Slovenije in Regionalnim centrom NVO.

Rok za prijavo je 25.5.2024 do 9.00 ure zjutraj.  Prijavite se z izpolnitvijo tega obrazca. Za dodatne informacije in prijave pišite na tjasa.bajc@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

 Vabljeni k sodelovanju na Festivalu skupnosti! Ohranimo tradicijo - gradimo skupnost.

 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00