NVO gre v šolo - letos na OŠ Litija in POŠ Dol pri Hrastniku

V tednu med 23. in 27. septembrom 2024 bosta dve osnovni šoli odprli svoja vrata za predstavitve nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov). Vabimo vas, da pripravite predstavitveni program, ki ga je mogoče izvesti v eni šolski uri in ki bo na interaktiven način otrokom predstavil vaše delovanje. S tem boste mladim vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji ter jih povabili, da se vključijo v prostovoljsko delo. Programi bodo potekali po sistemu kroženja, kar pomeni, da bo vsako uro z vami drug razred, skupno pa bo z vašim delom seznanjenih vsaj pet razredov.

Kako se lahko pridružite akciji »NVO gre v šolo«?

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove pripravite predstavitev, ki bo zanimiva in primerna za izvedbo v eni šolski uri. Cilj je otrokom omogočiti izkustveno učno uro, ki bo vzbudila njihovo zanimanje za lokalna društva in organizacije ter jih spodbudila k aktivnemu vključevanju in prostovoljnemu delu. Na ta način boste otrokom ponudili priložnost, da sooblikujejo lokalno prihodnost in obenem postanejo del vaše skupnosti.

Prijave za sodelovanje v letošnji akciji so že odprte, zato pohitite in oddajte svojo prijavo TUKAJ.

Kako bo potekala akcija?

Akcija bo potekala med 23. in 27. septembrom 2024 v času pouka. Predstavitve bodo organizirane po principu kroženja, kar pomeni, da bo vsako učno uro z vami drug razred, skupaj pa boste imeli priložnost svoje delovanje predstaviti najmanj petim razredom določene osnovne šole.

Vsaka sodelujoča organizacija bo po dogodku prejela potrdilo o sodelovanju.

Osnovne šole, ki sodelujejo v letošnji akciji:

  • OŠ Litija – ponedeljek, 23. 9. 2024, sodelujejo 1. – 5. razred
  • POŠ Dol pri Hrastniku – sreda, 25. 9. 2024, sodelujejo 1. – 5. razred

Preverite, kako uspešna je bila akcija »NVO gre v šolo« lani

Če še vedno niste prepričani, ali bi se pridružili, si oglejte rezultate lanskoletne akcije v šolskem letu 2023/2024. Vključilo se je 5 osnovnih šol iz zasavske regije, kjer se je skupno več kot 1100 učencem predstavilo 24 različnih društev. Otrokom so bila na izkustven način predstavljena neformalna izobraževanja, medgeneracijsko sodelovanje ter pretok znanja, kar je pomemben korak k oblikovanju njihove prihodnosti.

Kako se prijaviti?

Kliknite PRIJAVA in izpolnite spletni obrazec za sodelovanje.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte:

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@consulta.si ali nas pokličete na telefonsko številko 059 927 619, vsak delavnik med 9.00 in 15.00 uro.

Veselimo se srečanja z vami med šolskimi klopmi!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00