Posredovalnica prostovoljskih del

ZLHT – Regionalni center NVO in Slovenska filantropija vabimo nevladne organizacije iz zasavske regije k sodelovanju v t.i. Posredovalnici prostovoljskih del, za katero smo vam na naši spletni strani Consulta.si pripravili poseben dostop.

Posredovalnica prostovoljskih del je umeščena na spletno stran www.prostovoljstvo.org, kjer lahko organizacije objavljate svoja prostovoljska dela oziroma potrebe po prostovoljcih pri vaših organiziranih aktivnostih.

Pogoj za uporabo Posredovalnice prostovoljskih del je vključitev v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, ki jo koordinira Slovenska filantropija. Brezplačna vključitev v mrežo in s tem tudi v informacijski sistem www.prostovoljstvo.org je odprta za vse zainteresirane organizacije, tudi tiste, ki z uvajanjem prostovoljstva v svoji organizaciji šele začenjate.

Poleg uporabe Posredovalnice prostovoljskih del Slovenska filantropija vsem pridruženim organizacijam zagotavlja vsestransko brezplačno podporo: svetovanje pri organiziranju prostovoljstva in ureditvi internih aktov (izplačilo stroškov prostovoljcem, nezgodno zavarovanje, pripravi dokumentov in obrazcev), pridobivanje in vključevanje prostovoljcev, uporaba aplikacije za vodenje evidenc, s katero lahko na preprost način vnašate vse potrebne podatke, ki se nanašajo na vaše prostovoljce in prostovoljska dela in je organizacijam pri pripravi letnega poročila o prostovoljstvu v veliko pomoč, možnost objave vaših  dogodkov in novic, uvodna in tematska usposabljanja za prostovoljce in mentorje, idr.   

Pridružite se mreži, redno objavljajte vaša dela, razširite vaš glas po vsej Sloveniji. Naj bo vaša organizacija dinamična celica, ki združuje, usposablja in motivira civilno družbo ter dosega močne učinke v lokalnem okolju in širše.

Še enkrat lepo vabljeni, da se vključite v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij in začnete z uporabo Posredovalnice prostovoljskih del. Za več informacij nam pišite na info@consulta.si ali se obrnite neposredno na Slovensko filantropijo na slovenska@filantropija.org.

Za prostovoljce posameznike

Če želite pomagati, se aktivirati ali pridobivati dragocene delovne izkušnje potem tudi vi obiščite Posredovalnico prostovoljskih del. Na spletni strani prostovoljstvo.org pa se lahko registrirate tudi kot prostovoljec in glede na vaše področje dela in izbran kraj dela boste na vaš e-mail naslov obveščeni o primernih delih.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru