Za nevladne organizacije

Nevladne organizacije spodbujamo, da se vpišejo v vpisnik prostovoljskih organizacij na portalu AJPES in si uredijo status prostovoljske organizacije. Pomagamo vam pri urejanju in sklepanju dogovorov o prostovoljskem delu, pri vključevanju prostovoljcev v vaše dejavnosti in organizaciji korporativnih prostovoljskih akcij. 


Vpišite vaše prostovoljske potrebe, akcije, programe.  


Nevladne organizacije in javne zavode s prostovoljskim programom iz zasavske regije vabimo, da nam konkretne potrebe po prostovoljcih sporočite preko obrazca, ki je dostopen na tej povezavi.

Vse prejete potrebe po prostovoljcih bomo v javnosti razširili preko sistema SMS obveščanja o prostovoljskih delih  in s komunikacijskimi kanali Regionalnega centra NVO:

- spletna stran www.consulta.si,

FB stran https://www.facebook.com/PodporazaNVO/,

FB skupina https://www.facebook.com/groups/ZLHTnvo/,

- e-obvestilnika Regionalnega centra NVO (na prejemanje e-obvestilnika se prijavite TUKAJ)

ter preko obvestil pridruženih partnerjev in medijev. 


Vključite prostovoljce, ki so prejemniki denarne socialne pomoči  v svojo organizacijo in jim omogočite, da dobijo dodatek za delovno aktivnost.


Prejemniki denarne socialne pomoči, ki so prostovoljci v nevladni organizaciji so upravičeni do dodatka za delovno aktivnost. Zanj lahko zaprosijo prostovoljci, aktivni v tistih NVO organizacijah, ki so vpisane v vpisniku prostovoljskih organizacij na AJPES –u. Prostovoljec in nevladna organizacija morata tudi podpisati dogovor o prostovoljskem delu za najmanj 24 ur letno. 


Predlagajte korporativne prostovoljske akcije in sprejmite pomoč zaposlenih v podjetjih ali javni upravi pri izvedbi prostovoljskih akcij.

 

Kakšne koristi ima nevladna organizacija?

  • dostop do veščin in znanj
  • svež pogled na utečene prakse
  • novi potencialni prostovoljci (z znanji)
  • podpora v materialu in delu
  • dolgoročno partnerstvo

Kakšne koristi ima širša skupnost?

  • večje razumevanje potreb lokalne skupnosti na eni in podjetniškega sektorja na drugi strani
  • zgled za aktivno delo v skupnosti - spodbuda drugim potencialnim prostovoljcem
  • spodbujanje dobrodelnih donacij

Predloge akcij vpišite v prijavnico, ki jo na svoj računalnik prenesete s klikom na povezavo. Za dodatne informacije pišite na info@consulta.si.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00