Za nevladne organizacije

Nevladne organizacije spodbujamo, da se vpišejo v vpisnik prostovoljskih organizacij pri AJPES-u in si uredijo status prostovoljske organizacije. Pomagamo vam pri urejanju in sklepanju dogovorov o prostovoljskem delu ter drugimi brezplačnimi pravimi nasveti. Pomagamo vam pri vključevanju prostovoljcev, ki so prejemniki denarne socialne pomoči ter organizaciji korporativnih prostovoljskih akcij. Zakaj vključiti med svoje prostovoljce tudi prejemnike denarne socialne pomoči in zakaj izvesti prostovoljsko akcijo skupaj s prostovoljci iz podjetij in drugih organizacij si oglejte pod preberi več.


Vključite prostovoljce, ki so prejemniki denarne socialne pomoči  v svojo organizacijo in jim omogočite, da dobijo dodatek za delovno aktivnost.

 

Zakaj vključiti prostovoljce, ki so prejemniki denarne socialne pomoči?

Prejemniki denarne socialne pomoči, ki so prostovoljci v nevladni organizaciji so upravičeni do dodatka za delovno aktivnost. Zanj lahko zaprosijo prostovoljci, aktivni v tistih NVO organizacijah, ki so vpisane v vpisniku prostovoljskih organizacij na AJPES –u. Prostovoljec in nevladna organizacija morata tudi podpisati dogovor o prostovoljskem delu za najmanj 24 ur letno. 

Če ste zainteresirani za sodelovanje in ste vpisani v vpisnik prostovoljskih organizacij na AJPESu nam na info@consulta.si sporočite: 

 • naziv in naslov vaše organizacije, spletno stran
 • kontaktno osebo, telefonsko številko in elektronski naslov
 • kratek opis, za katera dela bi potrebovali prostovoljce (npr. pomoč pri izvedbi prireditve, urejanje pohodnih poti, družabništvo starejšim osebam, administrativna dela, urejanje spletne strani…)
 • lokacijo izvajanja del 
 • za koliko časa potrebujete prostovoljce (krajše ali daljše časovno obdobje, celo leto, ob določenih dnevih v letu ali morda določenih mesecih v letu).

Predlagajte korporativne prostovoljske akcije in sprejmite pomoč zaposlenih v podjetjih ali javni upravi pri izvedbi prostovoljskih akcij.

 

Kakšne koristi ima nevladna organizacija?

 • dostop do veščin in znanj
 • svež pogled na utečene prakse
 • novi potencialni prostovoljci (z znanji)
 • podpora v materialu in delu
 • dolgoročno partnerstvo

Kakšne koristi ima širša skupnost?

 • večje razumevanje potreb lokalne skupnosti na eni in podjetniškega sektorja na drugi strani
 • zgled za aktivno delo v skupnosti - spodbuda drugim potencialnim prostovoljcem
 • spodbujanje dobrodelnih donacij

Predloge akcij vpišite v prijavnico, ki jo na svoj računalnik prenesete s klikom na povezavo, ter pošljite na e-naslov: info@consulta.si 


Vpišite vaše prostovoljske potrebe, akcije, programe.  

 

 

Predloge akcij vpišite v prijavnico, ki jo na svoj računalnik prenesete s klikom na povezavo, ter pošljite na e-naslov: info@consulta.si 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru