Za posameznike

Zakaj postati prostovoljec v NVO? S takšnim delom si lahko pridobite pomembne izkušnje z različnih področij dela, spoznate nove ljudi ter si s tem odpirate dodatne možnosti zaposlitve. S svojim prostovoljnim delom pomembno doprinesete k uresničevanju poslanstva nevladne organizacije, ki ji pomagate. Priložnost za vključitev in prenos vašega znanja ali pridobitev novega vam omogočajo številna društva, ki vas bodo sprejela med svoje prostovoljce. 

Prostovoljska dela

Za vas zbiramo in objavljamo aktualna prostovoljska dela, ki se jim lahko pridružite v zasavski regiji. Preveri in se pridruži klubu prostovoljcev. 
Klik do aktualnih prostovoljskih del v zasavski regiji.

 


SMS obveščanje o prostovoljskih delih 

Prijavite se na SMS obveščane o prostovoljskih delih in bodite na tekočem s prostovoljskimi akcijami, programi in potrebami v zasavski regiji. Na številko 030 400 444 pošljite SMS s ključno besedo PRIJAVA in prijavljeni boste na obvestila o prostovoljskih delih/ potrebah iz zasavske regije. 

Prijavljeni na obvestila o prostovoljskih delih boste prejeli SMS sporočilo vsakič, ko se bo pojavila potreba po prostovoljcih. V sporočilu bo navedena organizacija v okviru katere bo potekalo prostovoljsko delo, opis prostovoljskega dela, kontaktna oseba in preferiran profil prostovoljcev.

Prejemanje SMS sporočil je brezplačno.  

SMS obveščanje o prostovoljskih delih v zasavski regiji. Pošljite PRIJAVA na 030 400 444, spremljajte prostovoljska dela iz celotne regije, izberite prostovoljsko delo, akcijo ali program in se aktivirajte kot prostovoljec ali prostovoljka.  


Če ste prostovoljec/ka in prejemnik/ca denarne socialne pomoči, ste upravičeni tudi do dodatka za delovno aktivnost. Kako s prostovoljskim delom do dodatka?

  • Vključite se lahko v tiste nevladne organizacije (društva, zasebne zavode in ustanove), ki so prostovoljske organizacije, kar pomeni, da so vpisane v vpisniku prostovoljskih organizacij na AJPES-u.
  • Poiščite organizacijo, v kateri bi bili radi prostovoljci in se dogovorite o vključitvi in prostovoljnem delu. Spodaj na strani najdete seznam nevladnih organizacij viz zasavske regije, ki iščejo prostovoljce.
  • Prostovoljec in nevladna organizacija morata skleniti pisni dogovor o prostovoljskem delu za najmanj 24 ur letno.
  • Osebe, ki na novo zaprosijo za denarno socialno pomoč, in ki so istočasno tudi prostovoljci v prostovoljskih organizacijah, ob podaji vloge za denarno socialno pomoč priložijo kopijo dogovora o opravljanju prostovoljskega dela.
  • Osebe, ki že prejemajo denarno socialno pomoč, na svojemu centru za socialno delo vložijo izpolnjen obrazec za sporočanje sprememb glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev, ki je na voljo na centru za socialno delo ali spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in vlogi predložijo kopijo dogovora o opravljanju prostovoljskega dela.
  • Do dodatka na delovno aktivnost ste upravičeni vsak mesec, ko opravljate prostovoljsko delo. Na CSD mesečno poročate o opravljenem prostovoljskem delu.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00