Prostovoljec zasavske regije 2022

5. december 2022

Objavljen je javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2022 za izbor najzaslužnejših prostovoljk in prostovoljcev, prostovoljskih organizacij ter prostovoljskih projektov iz zasavske regije. Vabljeni, da do 5. 1. 2023 predlagate kandidate, organizacije in projekte in tako izpostavite njihovo delo in prizadevanja v lokalnem okolju.  

Ste si že izbrali nevladne organizacije, ki jih boste podprli s svojim delom dohodnine ?

30. november 2022

Vstopamo v veseli december, ki je tudi čas hvaležnosti in obdarovanja. Če so med njimi nevladne organizacije s svojimi prizadevanji je zdaj čas, da se jim zahvalite, tudi tako, da jim izberete med vsemi tistimi upravičenci, ki so upravičeni do dela 1% dohodnine in ga namenite prav njim. Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in podprli tiste, ki jih imate radi?

Degradirana območja lahko oživimo v sodelovanju z NVO

28. november 2022

»Če neko društvo nudi začasno zavetje 70 brezdomnim ljudem in ta njihov program podpirata tako država kot občina, pa društvo ostane brez prostorov za delovanje – čigav problem je to? Zgolj problem tega društva, ali tudi države in občine?« Tako je Tina Divjak s CNVOS povprašala več kot sto udeležencev nacionalne konference Prostori ZA skupnost, ki je prek spleta potekala v četrtek, 17. novembra 2022, in sta jo organizirala Mreža stičišč nevladnih organizacij ZaNVO ter Skupnost občin Slovenije.

Objavljen razpis za srednje projekte v okviru programa ACF v Sloveniji

16. november 2022

Nevladne organizacije imate priložnost pridobiti sredstva v vrednosti od 5.000 do 50.000 € za izvedbo projektov, ki prispevajo k krepitvi zagovorniške in watchdog vloge nevladnih organizacij in/ali povečanju podpore državljanski vzgoji in človekovim pravicam. V okviru Javnega razpisa za srednje projekte je na voljo 421.300 € za projekte s področja demokracije, človekovih pravic, vključno z enakostjo spolov, socialne pravičnosti in podnebnih sprememb. Rok za prijave je 23. 1. 2023 ob 12. uri.

Zaveze županskih kandidatov

14. november 2022

Na Šoli za župane ob lokalnih volitvah 2022 smo nevladne organizacije z županskimi kandidati spregovorile o različnih temah z namenom spodbuditi razpravo o tem kakšno skupnost si želimo. Na podlagi predstavljenih pobud smo pripravili 16 vprašanj in jih poslali vsem županskim kandidatom, z namenom, da se do njih opredelijo.

Objavljen je javni razpis za razvoj prostovoljskih organizacij

14. november 2022

Objavljen je razpis za razvoj prostovoljskih organizacij s katerim želi Ministrstvo za javno upravo (MJU) prispevati k razvoju prostovoljskih organizacij ter kreiranju novih prostovoljskih programov v okolju oziroma skupnosti. Skupno je na voljo 2.100.000 €, rok za prijavo pa je 7. december 2022.

 

Nacionalna konferenca Prostori ZA skupnost

8. november 2022

Kako lahko NVO in občine skupaj pridemo od praznih ruševin do polnih vsebin za občane in občanke? V sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije vas v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO vabimo na nacionalno konferenco Prostori ZA skupnost, ki bo potekala preko spleta v četrtek, 17. 11. 2022 ob 10. uri. 

 

 

Nekaj dejstev in številk o stanju sektorja v zasavski regiji

28. oktober 2022

V zasavski regiji je nevladni sektor kljub majhnosti regije precej aktiven. Temelji predvsem na prostovoljskem delu članov, ki se aktivno angažirajo in prevzemajo odgovornost za spremembe in se učinkovito odzivajo na družbene izzive. Za boljšo predstavo o razvitosti nevladnega sektorja v zasavski regiji smo na Regionalnem centru NVO pripravili nekaj dejstev in številk o tem, koliko jih je, koliko ljudi zaposlujejo in kako se financirajo. 

Šola za župane zaprla svoja vrata, se vidimo na volitvah

28. oktober 2022

Kar 14 od 18 kandidatov za župane iz občin zasavske regije se je udeležilo Šole za župane, ki jo kot nacionalno akcijo po vsej Sloveniji ob lokalnih volitvah organiziramo regionalna stičišča nevladnih organizacij. Glavni namen je tako spodbuditi razpravo o tem kakšno skupnost si želimo.

Znani so prejemniki sredstev Razpisa za dolgoživo družbo

14. oktober 2022

Zaključen je postopek izbora vlog prispelih na Razpis za sofinanciranje novih storitev nevladnih organizacij na področju dolgožive družbe 2022/2023. Potrjeni so trije predlogi nevladnih organizacij iz zasavske regije, ki bodo razvijali nove storitve za reševanje izzivov in naslavljanje potreb dolgožive družbe v zasavski regiji. Čestitke!

Povezovanje za uspešne prijave na javni razpis LAS Srce Slovenije

12. oktober 2022

Regionalni center NVO in LAS Srce Slovenije vabimo na spletno srečanje, kjer vas bomo seznanili z osnovnimi informacijami o aktualnem pozivu LAS Srce Slovenije, obenem pa bo to dobra priložnost za povezovanje s partnerji. Srečanje bo potekalo na spletu (aplikacija Teams) v torek, 25.10.2022, od 17.00 do 19.00. Prijave so obvezne!  

Srečanje s kandidati za župane in člane občinskih svetov

12. oktober 2022

V mesecu oktobru po vsej Sloveniji poteka akcija Šola za župane v okviru katere se predstavniki nevladnih organizacij soočajo z županskimi kandidati, ki bodo nastopili na letošnjih lokalnih volitvah z namenom spodbuditi razpravo o tem, kakšno skupnost si želimo. V okviru akcije bo tudi v Zasavju potekal osrednji dogodek v obliki delovnega srečanja, kjer se boste predstavniki društev, zavodov in ustanov pogovorili s kandidati o najbolj perečih problematikah, ki jih zaznavate v lokalnem okolju.

Delavnica: Dobro oblikovane pobude za županske kandidate

10. oktober 2022

V Šoli za župane se »šolajo« bodoči župani in občinski svetniki. Še pred samim dogodkom Šole za župane pa se bomo izšolati tudi nevladniki. Vabimo vas na delavnico učenja veščin komuniciranja z bodočimi župani in občinskimi svetniki.

S programi E+ in ESE mladi odkrivajo Evropo

7. oktober 2022

V sredo, 28. 9. 2022 smo v okviru Evropskega leta mladih na Gimnaziji Litija izvedli dogodek z naslovom Rastem z Evropo. Namen je bila promocija mednarodnih priložnosti za mlade. Poudarek je bil na predstavitvi programa Erasmus + in Evropska solidarnostna enota.

Priložnosti za mlade: Razpis EUTeens4Green

4. oktober 2022

Ste stari med 15 in 24 let in prihajate iz Zasavske regije? Imate idejo kako prispevati k zelenemu prehodu? Pridružite se nam na informativni delavnici namenjeni predstavitvi razpisa EUTeens4Green, ki bo potekala 13.10.2022 ob 17. uri. 17. 10. 2022 pa se nam pridružite na delavnici za razvoj projektnih idej. 

1. Javni poziv LAS Srce Slovenije - priložnost za NVO iz občine Litija

4. oktober 2022

LAS Srce Slovenije je objavila prvi javni poziv za črpanje sredstev iz evropskih skladov. Na voljo je 125.393,64 € sredstev. Vloge sprejemajo do 30. novembra 2022.

 

 

 

Zasavske šole odprle vrata 30 različnim društvom

3. oktober 2022

9 osnovnih šol, 86 oddelkov, več kot 1500 učencev in 30 nevladnih organizacij je letos sodelovalo v akciji »NVO gre v šolo«. Gre za akcijo, ko šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam – v nadaljevanju NVO) in jim omogočijo, da se predstavijo učencem.  Letos je akcija poteka zadnji teden septembra, od 24.9. do 30.9.2022.

Predlogi in pobude za županske kandidate

22. september 2022

Zbrali smo predloge, pobude in ideje številnih različnih nevladnih organizacij iz regije, ki jih bomo poslali županskim kandidatkam in kandidatom s ciljem, da jih umestijo v svoje programe naslednjega 4-letnega obdobja županovanja.  Nekaj predlogov smo prejeli na mail, o večini pa smo se skupaj s predstavniki različnih društev pogovarjali na srečanju, v ponedeljek 12.9.2022. Vabimo vas, da k temu dodate še kakšno pobudo oz. predlog, za katerega menite da je pomemben pri izboljšanju življenja v lokalni skupnost. Svoje pobude lahko oddate preko spletne aplikacije Pametni glas NVO ali jih pošljite na mail tjasa.bajc@consulta.si.

Ste vi novi mladi ambasadorji za zeleni prehod?

22. september 2022

Mladi, ki prihajate iz zasavske regije imate zdaj priložnost, da uresničite svoje ideje, za kar lahko pridobite sredstva v višini 10.000 €. Razpis konzorcija EUTeens4Green je namenjen vključevanju mladih v pospeševanje zelenega prehoda v njihovih regijah. Vas zanima?

Spletno usposabljanje ZaNVO: Komuniciranje učinkov delovanja NVO

21. september 2022

Kako na jasen, kratek in koristen način (koristen za vašo organizacijo, podporo, razumevanje tako javnosti kot financerjev) odgovoriti na vprašanje: "Kaj pa vi sploh delate? To se bomo učili na spletni delavnici o komuniciranju učinkov delovanja NVO, v ponedeljek, 10. 10. 2022 ob 16. uri. 

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /36 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00