Nova storitev litijskih nevladnih organizacij za mestne otroke in mladostnike

Na ZLHT – Regionalnem centru NVO smo zaznali potrebo po novih počitniških aktivnostih za otroke in mladostnike iz mesta Litije. S strani prebivalcev je bilo izraženo, da bi bile v Litiji dobrodošle aktivnosti, ki bi otrokom in mladostnikom med počitnicami omogočile bolj kakovostno preživljanje prostega časa.

V ta namen smo na ZLHT – Regionalnem centru NVO organizirali dve delovni srečanji z lokalnimi nevladnimi organizacijami in skupaj razmišljali kako bi odgovorili na to potrebo. Na srečanja smo povabili nevladne organizacije, ki delujejo na področju športa, umetnosti ter otrok in mladostnikov.

Rezultat srečanj je bil zasnova počitniškega programa različnih športnih in umetniških aktivnosti, ki so ga sodelujoči nevladniki poimenovali Pomladi Živ Žav. Gre za koncept programa, ki ga izvede več organizacij in tako skupaj oblikujejo pestro ponudbo aktivnosti in barvito dogajanje.

Koncept brezplačnih počitniških aktivnosti za otroke in mladostnike – Pomladni Živ Žav smo skupaj z lokalnimi nevladnimi organizacijami preizkusili med letošnjimi prvomajskimi počitnicami. Potekal je v  ponedeljek, dne 29. 4.2019, na igrišču, v blokovskem naselju, na Rozmanovem trgu, v Litiji. Izvedli so ga Plesno športno društvo NLP, Žensko rokometno društvo Litija,  Društvo litijski likovni Atelje Lila, litijski Skavtski steg 1 Pojoči volkovi, Karate klub Kensei Litija in Zdravstveni dom Litija. Za ozvočenje in dobro glasbo so poskrbeli Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija, prireditev pa je povezoval odlični Gal Mavretič.  

Pomladni Živ Žav je kljub nižjim temperaturam odlično uspel. Tokrat je potekal od 10.00 in 13.00 in udeležilo se ga je kar 80 otrok. Veseli smo, da je bil odziv tako množičen, in da so uporabniki izrazili  veliko zadovoljstvo in željo po še več  tovrstnih dogodkih.

Z Živ Žav-i bomo litijski nevladniki nadaljevali. Program bomo poskušali razširiti na celodnevno dogajanje (od 7.00 do 17.00) in v času aktivnosti zagotoviti tudi varstvo in prehrano. K sodelovanju že sedaj vabimo tudi ostale litijske nevladne organizacije in tudi javne institucije, ki delujejo na tem področju.

Foto: ZLHT - Regionalni center NVO

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00